Syvum Home Page

Home > Fun > Carnival & Mardi Gras > Print Preview

Carnival and Mardi Gras Fun Activities

Carnivals of the World - Quiz II

A Venetian mask- Carnival of Venice, Italy                                  Battle of Flowers - Carnival of Nice, France

Formats Info Page WorkSheet Quiz-Game Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Fill in the blanks with appropriate words related to the carnivals of the world.

1. The Carnival of _______ is the oldest carnival in the United States.
• New Orleans
• Idaho
• Mobile
Answer: Mobile
Having begun in 1703, the Carnival of Mobile in Alabama is the oldest annual carnival celebration in the United States. In 1857, members of a mystical Mobilian society then brought Mardi Gras to New Orleans.


2. _______ gained fame for reviving Mardi Gras after the Civil War.
• Jose Cain
• Joseph Cain
• Joseph Cain
Answer: Joseph Cain
Joseph Stillwell Cain is affectionately known as 'Joe Cain'.The Sunday before Mardi Gras is still celebrated as 'Joe Cain Day,' where anyone who wishe can join in the parade.


3. Joseph Cain founded the society _______.
• Order of Myths
• Polka Dots
• Cowbellion de Rakin
Answer: Order of Myths
Joseph Cain founded the Order of Myths, Which still holds the final parade in Mobile on Mardi Gras night.



4. _______ de Rakin Society was the first (original) mystic society of Mobile in Alabama.
• Cowbellion
• Crewe
• Myths
Answer: Cowbellion
The Cowbellion of Rakin Society was the first mystic society created in 1830 by Michael Kraft in Alabam, Unites States.


5. The first mystic society of Mobile, Alabama held its parade on the eve of _______ .
• Christmas
• Mardi Gras
• New Year
Answer: New Year
The original mystic society, the de Rakin Society Cowbellion Marched The Streets of Mobile on New Year's Eve.


6. _______ was Mobile's first women's society.
• Ladies of Mobile
• Polka Dots
• Polka Dots
Answer: Polka Dots
The Polka Dots were the first women's society in Mobile, holding their first parade in 1949.


7. The first Mardi Gras was held in _______ in the year 1857.
• Mobile
• New Orleans
• Midfield
Answer: New Orleans
In 1857, members of a mystical Mobilian society then brought Mardi Gras to New Orleans. The Carnival of New Orleans, United States, also called the Mardi Gras of New Orleans in Louisiana, is one of the most famous carnival celebrations of the world held annually in Louisiana. The parades in New Orleans are organized by organisations called the Carnival Krewes.


8. The _______ sponsor the carnival parades in New Orleans.
• Krewes
• Polkas
• Cowbellions
Answer: Krewes
The Krewes are organizations that sponsor parades, balls and other festivities during the carnival and Mardi Gras in New Orleans. The Carnival of New Orleans, United States, also called the Mardi Gras of New Orleans in Louisiana, is one of the most famous carnival celebrations of the world held annually in Louisiana.


9. _______ was New Orleans' first mystic society.
• Polka Dots
• Order of Myths
• Crewe of Comos
Answer: Crewe of Comos
The Crewe of Comos still holds parades at Mardi Gras in New Orleans.


10. The Notting Hill Carnival in London is very much influenced by the _______ culture.
• Brazilian
• American
• Caribbean
Answer: Caribbean
The Carnival of Notting Hill in London takes place on the streets of Notting Hill and is the the second largest street festival of the world. It is led by the members of the Trinidad and Tobago Caribbean population and is heavily influenced by the Caribbean culture, especially its music.


11. Bands and _______ are the distinctive features of the Carnival of Dunkirk.
• Dances
• Balls
• Music
Answer: Balls
At the Carnival of Dunkirk in France, there are musical bands which parade through the streets led by a major drum and there are carnival balls where the participants gather at night to celebrate the carnival.


12. A '_______ ball' is a costume party of the Carnival of Guyana where the Toulouous choose their partners.
• dancing
• masked
• grand
Answer: masked
Dance halls called 'Universities' hold masked balls during which men dance with the Touloulous, the most famous characters of the Carnival of French Guiana.


13. The Carnival of Nice in France takes place during 2 _______.
• days
• weeks
• months
Answer: weeks
The Carnival of Nice is a great event that lasts two weeks.


14. The Carnival of Binche in Belgium lasts _______ days.
• two
• three
• four
Answer: four
The Carnival of Binche is most famous in Belgium attracting more and more visitors from around the world. The 'Gilles' or the priests wearing carnival wax masks whose costume is legendary, are the main characters of the Carnival of Binche in Belgium.


15. 'Promenade du Bœuf Gras' is another name for the Carnival of _______.
• Paris
• Nice
• Dunkirk
Answer: Paris
According to tradition, at the Carnival of Paris, there is a parade of the Fat Ox called the Promenade du Boeuf Gras, another historic name of the Carnival of Paris.


16. The first Battle of Flowers in Nice was held on the _______ des Anglais.
• Promenade
• Avenue
• Rue
Answer: Promenade
The Battle of Flowers (Bataille des Fleurs in French) is a famous flower show of the Carnival of Nice. It is presented in the form of a parade of twenty floats where young men and women throw flowers to the spectators. In 1876, Andriot Saëtone created the first Battle of Flowers on the Promenade des Anglais in Nice. The French writer Apphonse Karr, a resident of Nice was passionate about flowers and was at the origin of this show. He wanted a show where people could throw bouquets of fragrant flowers at each other's face.


17. The Carnival of _______ in France is considered to be the longest in the world.
• Nice
• Paris
• Limoux
Answer: Limoux
The Carnival of Limoux in France is is considered to be the world's longest carnival, lasting 3 months from January to May.


18. The Carnival of _______ in Uruguay is the second longest of the world.
• Montevideo
• La Paz
• Salto
Answer: Montevideo
The Carnival of Montevideo in Uruguay is the second longest of the world, with more than 80 days of celebration. The longest carnival of the world is the Carnival of Limoux in France lasting 3 months.


19. The carnival in _______ originated in the year 1723 in the city of Rio de Janeiro.
• Argentina
• Brazil
• Colombia
Answer: Brazil
The carnival appeared in Brazil in 1723.


20. The first _______ of the carnival in Rio was in the year 1840.
• parade
• dance
• ball
Answer: ball
The first ball of Carnival in Rio de Janeiro took place in 1840.


21. The carnival appeared in Brazil with the wave of emigration of Portuguese _______.
• families
• slaves
• islands
Answer: islands
The carnival appeared in Brazil with the wave of emigration of Portuguese islands: the Azores, Cape Verde and Madeira.


22. '_______' is the pre-dawn opening ritual of the Trinidad Carnival.
• Jouvert
• Battle of Flowers
• Carnival Parade
Answer: Jouvert
Jouvert (or Jouvay) from the French Jour Ouvert is the pre-dawn opening ritual of the Trinidad Carnival, when thousands of revelers form themselves into bands and parade on the streets covered in pigments, in what is called "Dirty Mass".


23. _______, Moretta and Larva are the principal Venetian Carnival masks.
• Punta
• Volto
• Bauta
Answer: Bauta
Masks and masquerades have always been a central feature of the Venetian carnival. They can be made of leather or papier-mâché.


24. _______ is a pastry from Denmark and Norway eaten during Mardi Gras.
• Semla
• Tortilla
• Fastelavnsbolle
Answer: Fastelavnsbolle
Fastelavnsbolle (Fastenlavns buns) also known in English as "shrovetide bun" or "lenten bun" is a traditional pastry from Denmark and Norway, associated with day of Mardi Gras. It is a round sweet roll usually covered with icing and sometimes filled with whipped cream. Similar buns are eaten in other northern European countries, for example the Swedish Semla.



  Try the Quiz :     Carnivals of the World - Quiz II


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-