Syvum Home Page
  NY Regents Exam   Teasers   IQ Tests   Chemistry   Biology   GK   C++   Recipes   Search

Home > Fun > Sports > Olympics > Print Preview

Quiz on Summer Olympic Games - History of Olympics Olympics

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer the following questions related to the History of Olympic Games.

1. Who is the founder of ancient Olympic games?
• Zues
• Coroebus
• Apollo
• Hercales
Answer: Hercales

2. Where were the first Olympic games held?
• Athens
• Olympia
• Antwerp
• Barcelona
Answer: Olympia

3. Who was the founder of the Modern Olympics?
• Phidias
• Alexander
• L. Aemilius Cato
• Pierre de Coubertin
Answer: Pierre de Coubertin


4. The Ancient Olympic Games were made a part of the religious festival in the honour of which mythological deity?
• Heracles
• Zues
• Eros
• Perseus
Answer: Zues

5. Who, among the following, could neither watch nor particpate in the Olympics?
• Widowed women
• Women
• Men
• Married men
Answer: Women

6. In which year was the Olympic flag raised for the first time?
• 1916
• 1920
• 1924
• 1932
Answer: 1920

7. Which of the following was placed on the head of a winner of the ancient Greek Olympics?
• Gold medal
• An olive branch wreath
• Silver medal
• Bronze medal
Answer: An olive branch wreath

8. When and where did the first olympic torch relay take place?
• 1936, Berlin
• 1940, Munich
• 1932, Stockholm
• 1944, Finland
Answer: 1936, Berlin

9. When and where was the Olympic torch first lit?
• 1936, Berlin
• 1928, Amsterdam
• 1932, Antwerp
• 1924, Paris
Answer: 1928, Amsterdam

10. At which Olympics was the Olympic flag first hoisted?
• 1920, London Olympics
• 1936, Berlin Olympics
• 1948, Melbourne Olympics
• 1920, Antwerp Olympics
Answer: 1920, Antwerp Olympics

11. Who was the writer of the Olympic oath?
• L. Aemilius Cato
• Pierre de Coubertin
• Coroebus
• Apollo
Answer: Pierre de Coubertin

12. What is the meaning of the Olympic motto: Citius, Altius, Fortius?
• Braver, Faster, Higher
• Higher, Stronger, Faster
• Stronger, Braver, Faster
• Faster, Higher, Stronger
Answer: Faster, Higher, Stronger

13. Which ceremony marks the end of the Olympic games?
• Lighting Fireworks
• Releasing pigeons into the sky
• Extinguishing the Olympic flame
• Playing musical bands
Answer: Extinguishing the Olympic flame

14. In which year were women allowed to participate in the Olympic games?
• 1900
• 1908
• 1912
• 1924
Answer: 1900

15. Who was the designer of the Olympic flag?
• Heracles Palamas
• Zues Brundage
• Pierre de Coubertin
• Spirou Samara
Answer: Pierre de Coubertin

16. In which year were the Olympics games shown on television for the first time?
• 1936
• 1948
• 1952
• 1956
Answer: 1936

17. What is the total number of sports included in the Summer Olympics?
• 28
• 25
• 27
• 30
Answer: 28

18. Name the American who was forced to return the gold medal he won at the 1972 Olympics?
• Ben Jonhson
• Jim Thorpe
• David Bolen
• Rick DeMont
Answer: Rick DeMont

19. In which year were the formal drug tests introduced in the Olympic Games?
• 1956
• 1960
• 1968
• 1972
Answer: 1968

20. Name the is the first athlete to fail a gender test.
• Santhi Soundarajan
• Ewa Kłobukowska
• Jim Thorpe
• Hermann Ratjen
Answer: Ewa Kłobukowska


  Try the Quiz :     Olympic Quiz : History of Olympics


Contact Info © 1999-2014 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
sports - chat
Previous
-
Next
-