Syvum Home Page
  Teasers   IQ Tests   GMAT   GRE   GK   C++   Chemistry   Biology   Recipes   Search

Home > Learn > Vocabulary > Russian Transliteration > Print Preview

Russian Transliteration Vocabulary Word List and Game
BEACH 1 : BEREG 1

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

     

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : Perevedite sleduyuscheye slovo (a) na anglijskij yazyk


1. lifeguard
Answer: spasatel'

спасатель



2. lifejacket
Answer: spasatel'nyj zhilet

спасательный жилет



3. pail
Answer: vedro

ведро



4. sand
Answer: pesók

песок



5. sand castle
Answer: zamok peska

замок песка



6. sea
Answer: móre

море



7. sea gull
Answer: chajka more

чайка море



8. shell
Answer: korpusa

корпуса



9. shore
Answer: béreg

берег



10. shovel
Answer: lopáta

лопата



11. surfboard
Answer: lopata

лопата



12. swim
Answer: plávat’

плавать



13. swimming trunks
Answer: plávki

плавки



14. swimsuit
Answer: kupál’nyj kostjúm, kupál’nik, ''women's'', plávki, ''men's''

купальный костюм, купальник, плавки



15. towel
Answer: poloténtse

полотенце



16. wave
Answer: maχát’

махать




  Try the Quiz :     Russian Transliteration Vocabulary Word List and Game : BEACH 1


Contact Info © 1999-2014 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright