Syvum Home Page
  NY Regents Exam   Teasers   IQ Tests   Chemistry   Biology   GK   C++   Recipes   Search

Home > General Knowledge Quizzes > US > Print Preview

US Quiz : New York City

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer the following question(s) about New York City.

1. What is the name of the main international airport at New York?
• Ronald Reagan Airport
• Thomas Jefferson Airport
• John F. Kennedy Airport
• Abraham Lincoln Airport
Answer: John F. Kennedy Airport

John F. Kennedy International Airport and LaGuardia Airport are located in New York.



2. Which of these airports is located in New York?
• Dulles Airport
• LaGuardia Airport
• O'Hare Airport
• Logan Airport
Answer: LaGuardia Airport

John F. Kennedy International Airport and LaGuardia Airport are located in New York. LaGuardia Airport is named after Harry La Guardia, the late Mayor of New York.



3. New York is often referred to as the
• Big Orange
• Big Apple
• Small Cherry
• Small Grape
Answer: Big Apple

The nickname of New York is Big Apple and the nickname of Los Angeles is Big Orange.




4. When was the World Trade Center in New York attacked and destroyed?
• 11 September 2001
• 11 November 2001
• 9 September 2001
• 9 November 2001
Answer: 11 September 2001

The World Trade Center was attacked and destroyed on 11 September 2001, commonly referred to as 9/11. It occupied 16 square blocks in lower Manhattan.



5. New York's financial center is
• Broadway
• Times Square
• Madison Avenue
• Wall Street
Answer: Wall Street

The New York Stock Exchange started under a buttonwood sycamore tree in 1792 at today's Wall Street.



6. Name the famous New York City building whose construction was completed in 1931.
• World Trade Center
• Empire State
• Mew York Times
• Rockefeller
Answer: Empire State

The Empire State Building was the world's tallest from 1931 to 1972. In 1972, the first tower of the World Trade Center was built which was taller.



7. Where in New York is the advertising industry primarily located?
• Madison Avenue
• Broadway
• Wall Street
• Times Square
Answer: Madison Avenue

8. What is the red granite obelisk in Central Park of New York called?
• Cleopatra's Needle
• Cleopatra's Monument
• Washington Monument
• Washington Needle
Answer: Cleopatra's Needle

One of Cleopatra's Needles is located near the Metropolitan Museum of Art in Central Park of New York, whereas the other is located along the Thames River in London, England. The red granite obelisk came to the US from Egypt in 1880. New York's Central Park was designed by Frederick Law Olmsted.



9. How many boroughs is New York made up of?
• 2
• 3
• 4
• 5
Answer: 5

New York is made up of five boroughs. They are Queens, Brooklyn, the Bronx, Staten Island, and Manhattan



10. Which of New York's boroughs is the largest in size?
• Brooklyn
• Staten Island
• Queens
• Manhattan
Answer: Queens

11. Which of New York's boroughs is the smallest in size?
• Staten Island
• Manhattan
• Brooklyn
• Queens
Answer: Manhattan

12. Which New York borough was known as the borough of Richmond until 1975?
• Manhattan
• Queens
• Staten Island
• Brooklyn
Answer: Staten Island

Staten Island lies to the southwest of Manhattan. A spectacular view of the Manhattan skyline is provided by the Staten Island ferry.



13. Which of New York's boroughs is the most populated?
• Brooklyn
• Manhattan
• Queens
• The Bronx
Answer: Brooklyn

Brooklyn is the most populated borough, whereas Manhattan is the most densely populated borough.



14. About how many islands does New York City consist of?
• 5
• 10
• 50
• 100
Answer: 50

15. What is the official residence of the Mayor of New York called?
• Lincoln Center
• Gracie Mansion
• Rockefeller Center
• Shea Mansion
Answer: Gracie Mansion

16. Name one of the world's largest wildlife conservation parks located in New York.
• The Brooklyn Zoo
• The Manhattan Zoo
• The Staten Island Zoo
• The Bronx Zoo
Answer: The Bronx Zoo

The Bronx Zoo is the largest metropolitan zoo in the US and houses several of the world's endangered species.



17. Where do the Yankees play their professional baseball games in New York?
• Yankee Stadium, Bronx
• Yankee Stadium, Queens
• Shea Stadium, Bronx
• Shea Stadium, Queens
Answer: Yankee Stadium, Bronx

18. Where do the Mets play their professional baseball games in New York?
• Yankee Stadium, Queens
• Shea Stadium, Bronx
• Yankee Stadium, Bronx
• Shea Stadium, Queens
Answer: Shea Stadium, Queens

19. What houses many cultural companies including the Metropolitan Opera, the New York City Ballet, the New York City Opera and the New York Philharmonic?
• Rockefeller Center
• Lincoln Center
• Yankee Center
• Shea Center
Answer: Lincoln Center

The Lincoln Center for the Performing Arts is a 15-acre complex of buildings in Manhattan.



20. Which of these is the largest park in New York City?
• Central Park
• Prospect Park
• Pelham Bay Park
• Flushing Meadows - Corona Park
Answer: Pelham Bay Park

21. Which building in Manhattan is often called the Cathedral of Commerce?
• Empire State Building
• Woolworth Building
• Chrysler Building
• New York Times Building
Answer: Woolworth Building

22. Times Square centers on the intersection of Broadway, 7th Avenue, and _______.
• 24th Street
• 42nd Street
• 56th Street
• 65th Street
Answer: 42nd Street

23. Radio City Music Hall (the largest indoor theater in the US) and the GE Building (formally RCA Building) are located in the _______.
• Lincoln Center
• Yankee Center
• Rockefeller Center
• Shea Center
Answer: Rockefeller Center

24. Which is the professional basketball team of New York?
• Jets
• Giants
• Knicks
• Islanders
Answer: Knicks

25. The largest city in the United States in terms of population is New York.
• True
• False
Answer: True

New York is the most populous city of the USA. Los Angeles and Chicago are the second and third most populous cities of the United States.



26. George Washington was sworn in as US President in New York City, which was then the capital of the United States.
• True
• False
Answer: True

George Washington was sworn in as the first US President on the steps of Federal Hall in April 1789. New York City was the capital of the United States from 1785 to 1790.



27. Ellis Island was the famous entry point to New York for many million immigrants.
• True
• False
Answer: True

28. Most Broadway theatres are located in and around Times Square in New York.
• True
• False
Answer: True

Times Square is the hub of New York's theatre district. Interestingly, most venues and performing groups spell theatre with 're' although the American spelling is theater with 'er'.



29. The New York Stock Exchange is the world's largest securities exchange.
• True
• False
Answer: True

The New York Stock Exchange started under a buttonwood sycamore tree in 1792 at today's Wall Street.



30. New York City's famous egg cream contains cream but no eggs.
• True
• False
Answer: False

Egg cream, New York City's famous fountain drink, contains milk, seltzer and chocolate syrup. It contains neither cream nor eggs.



  Try the Quiz :     USA Quiz Games : New York City Quiz


Contact Info © 1999-2014 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-