Syvum Home Page

Home > General Knowledge Quizzes > US > Print Preview

US Quiz : US State Capitals II

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

1. Montgomery is the capital of _______.
Answer: Alabama
The nickname for Alabama (AL) is Yellowhammer State.


2. Juneau is the capital of _______.
Answer: Alaska
The nickname for Alaska (AK) is The Last Frontier. It is also known as the Land of the Midnight Sun. Alaska is the largest state in area but is the least populated. The US bought Alaska in 1867 from Russia for a little over 7 million dollars. Great deposits of oil and natural gas are today mined in Alaska.


3. Phoenix is the capital of _______.
Answer: Arizona
The nickname for Arizona (AZ) is The Grand Canyon State. It is also known as Copper State.



4. Little Rock is the capital of _______.
Answer: Arkansas
The nickname for Arkansas (AR) is The Natural State.


5. Sacramento is the capital of _______.
Answer: California
The nickname for California (CA) is The Golden State.


6. Denver is the capital of _______.
Answer: Colorado
The nickname for Colorado (CO) is Centennial State. It is also referred to as Colorful Colorado.


7. Hartford is the capital of _______.
Answer: Connecticut
The nickname for Connecticut (CT) is Constitution State. It is also called Nutmeg State, Provisions State, or Land of Steady Habits.


8. Dover is the capital of _______.
Answer: Delaware
The nickname for Delaware (DE) is The First State. It is also called The Diamond State, Blue Hen State, or Small Wonder.


9. Tallahassee is the capital of _______.
Answer: Florida
The nickname for Florida (FL) is Sunshine State.


10. Atlanta is the capital of _______.
Answer: Georgia
The nickname for Georgia (GA) is Peach State.


11. Honolulu is the capital of _______.
Answer: Hawaii
The nickname for Hawaii (HI) is Aloha State. Hawaii consists of a group of about 130 islands in the Pacific ocean. It is about 3360 km from the continental US and is the most recent state to be enlisted (in 1959). Hawaii is known for its volcanic activity.


12. Boise is the capital of _______.
Answer: Idaho
The nickname for Idaho (ID) is Gem State. It is also called the Gem of the Mountains.


13. Springfield is the capital of _______.
Answer: Illinois
The nickname for Illinois (IL) is Prairie State.


14. Indianapolis is the capital of _______.
Answer: Indiana
The nickname for Indiana (IN) is Hoosier State.


15. Des Moines is the capital of _______.
Answer: Iowa
The nickname for Iowa (IA) is Hawkeye State.


16. Topeka is the capital of _______.
Answer: Kansas
The nickname for Kansas (KS) is Sunflower State.


17. Frankfort is the capital of _______.
Answer: Kentucky
The nickname for Kentucky (KY) is Bluegrass State.


18. Baton Rouge is the capital of _______.
Answer: Louisiana
The nickname for Louisiana (LA) is Pelican State.


19. Augusta is the capital of _______.
Answer: Maine
The nickname for Maine (ME) is Pine Tree State. Maine is the northeastern most state of the US. It has an area of 86156 sq. km.


20. Annapolis is the capital of _______.
Answer: Maryland
The nickname for Maryland (MD) is Old Line State.


21. Boston is the capital of _______.
Answer: Massachusetts
The nickname for Massachusetts (MA) is Bay State. It is also known as Old Colony State.


22. Lansing is the capital of _______.
Answer: Michigan
The nickname for Michigan (MI) is The Wolverine State. It is also called the Great Lakes State.


23. St. Paul is the capital of _______.
Answer: Minnesota
The nickname for Minnesota (MN) is North Star State. It is also known as Land of Ten Thousand Lakes.


24. Jackson is the capital of _______.
Answer: Mississippi
The nickname for Mississippi (MS) is Magnolia State.


25. Jefferson City is the capital of _______.
Answer: Missouri
The nickname for Missouri (MO) is Show Me State.


26. Helena is the capital of _______.
Answer: Montana
The nickname for Montana (MT) is Treasure State.


27. Lincoln is the capital of _______.
Answer: Nebraska
The nickname for Nebraska (NE) is Cornhusker State.


28. Carson City is the capital of _______.
Answer: Nevada
The nickname for Nevada (NV) is Silver State. It is also known as Sage State or Sagebrush State.


29. Concord is the capital of _______.
Answer: New Hampshire
The nickname for New Hampshire (NH) is The Granite State.


30. Trenton is the capital of _______.
Answer: New Jersey
The nickname for New Jersey (NJ) is Garden State.


31. Santa Fe is the capital of _______.
Answer: New Mexico
The nickname for New Mexico (NM) is Land of Enchantment.


32. Albany is the capital of _______.
Answer: New York
The nickname for New York (NY) is Empire State.


33. Raleigh is the capital of _______.
Answer: North Carolina
The nickname for North Carolina (NC) is Old North State.


34. Bismarck is the capital of _______.
Answer: North Dakota
The nickname for North Dakota (ND) is Peace Garden State. It is also known as Flickertail State or Roughrider State.


35. Columbus is the capital of _______.
Answer: Ohio
The nickname for Ohio (OH) is Buckeye State.


36. Oklahoma City is the capital of _______.
Answer: Oklahoma
The nickname for Oklahoma (OK) is The Sooner State.


37. Salem is the capital of _______.
Answer: Oregon
The nickname for Oregon (OR) is Beaver State.


38. Harrisburg is the capital of _______.
Answer: Pennsylvania
The nickname for Pennsylvania (PA) is Keystone State.


39. Providence is the capital of _______.
Answer: Rhode Island
The nickname for Rhode Island (RI) is Ocean State. It is also known as Plantation State. Rhode Island is the smallest state in the US with an area of 3139 sq. km.


40. Columbia is the capital of _______.
Answer: South Carolina
The nickname for South Carolina (SC) is Palmetto State.


41. Pierre is the capital of _______.
Answer: South Dakota
The nickname for South Dakota (SD) is Mount Rushmore State.


42. Nashville is the capital of _______.
Answer: Tennessee
The nickname for Tennessee (TN) is The Volunteer State. It is also known as Big Bend State, Hog and Hominy State, or The Mother of Southwestern Statesmen.


43. Austin is the capital of _______.
Answer: Texas
The nickname for Texas (TX) is Lone Star State.


44. Salt Lake City is the capital of _______.
Answer: Utah
The nickname for Utah (UT) is Beehive State.


45. Montpelier is the capital of _______.
Answer: Vermont
The nickname for Vermont (VT) is Green Mountain State.


46. Richmond is the capital of _______.
Answer: Virginia
The nickname for Virginia (VA) is Old Dominion State. It is also known as Mother State.


47. Olympia is the capital of _______.
Answer: Washington
The nickname for Washington (WA) is The Evergreen State.


48. Charleston is the capital of _______.
Answer: West Virginia
The nickname for West Virginia (WV) is Mountain State.


49. Madison is the capital of _______.
Answer: Wisconsin
The nickname for Wisconsion (WI) is Badger State.


50. Cheyenne is the capital of _______.
Answer: Wyoming
The nickname for Wyoming (WY) is Equality State. Yellowstone National Park is located in Wyoming.


  Try the Quiz :     US Quiz Games : US State Capitals Quiz II


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-