Syvum Home Page
  NY Regents Exam   Teasers   IQ Tests   Chemistry   Biology   GK   C++   Recipes   Search

Home > Religion > Christianity > Bible > Print Preview


 Book of Numbers - Quiz  moses_ten_commandments

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

     

The bible verses are taken from the American Standard Bible.

1. How many chapters are there in the Book of Numbers?
• 34
• 35
• 36
• 40
Answer: 36

The Book of Numbers consists of 36 chapters.



2. Which book comes after the book of Numbers in the Old Testament?
• Book of Deuteronomy
• Book of Leviticus
• Book of Numbers
• Book of Joshua
Answer: Book of Deuteronomy

The Book of Numbers comes before the Book of Deuteronomy in the Old Testament.



3. Which book comes before the book of Numbers in the Old Testament?
• Book of Numbers
• Book of Deuteronomy
• Book of Joshua
• Book of Leviticus
Answer: Book of Leviticus

The Book of Numbers is the fourth book in the Old Testament and comes after the Book of Leviticus.



4. Which is the first line in the Book of Numbers?
• And Jehovah called unto Moses, and spake unto him out of the tent of meeting, saying,
• And Jehovah spake unto Moses in the wilderness of Sinai, in the tent of meeting, on the first day of the second month, in the second year after they were come out of the land of Egypt, saying,
• Now these are the names of the sons of Israel, who came into Egypt (every man and his household came with Jacob):
• 'For the Lord knoweth the way of the righteous: but the way of the ungodly shall perish.'
Answer: And Jehovah spake unto Moses in the wilderness of Sinai, in the tent of meeting, on the first day of the second month, in the second year after they were come out of the land of Egypt, saying,

Numbers 1:1 - 'And Jehovah spake unto Moses in the wilderness of Sinai, in the tent of meeting, on the first day of the second month, in the second year after they were come out of the land of Egypt, saying,'



5. What does the book of  Numbers describe?
• the numbering of God's people
• the priestly rituals and rules for conduct
• the exodus of the Israelites from Egypt
• the creation
Answer: the numbering of God's people

The book of Numbers describes the numbering of God's people.



6. Where does Moses count the number of people as told by God?
• wilderness of Sinai
• Egypt
• the holy caves
• Mount Syria
Answer: wilderness of Sinai

Moses counts the number of people as told by God in the wilderness of Sinai (Numbers 1:19).



7. How many people are found to be fit for military service?
• 600000
• 602145
• 603000
• 603550
Answer: 603550

There were 603550 Israelites that were found fit for military service (Numbers 1:46).



8. How many silver trumpets did God ask Moses to make?
• 1
• 2
• 3
• 4
Answer: 2

God asks Moses to make two silver trumpets (Numbers 10:2).



9. Who insults Moses?
• Cain and Abel
• Joshua and Caleb
• Miriam and Joshua
• Miriam and Aaron
Answer: Miriam and Aaron

Miriam and Aaron insult Moses and God punishes Miriam with leprosy (Numbers 12:1-10).



10. How many years will the Israelites wander in the wilderness?
• 30
• 40
• 50
• 60
Answer: 40

God told Aaron that the Israelites will wander for forty years in the wilderness (Numbers14:32).



11. Who were consumed by the earth?
• Korah's men
• Aaron's men
• Miriam's men
• Joshua's men
Answer: Korah's men

Korah's men were consumed by the earth (Numbers16:32).



12. Who was the father of Eleazar?
• Moses
• Aaron
• Joshua
• Miriam
Answer: Aaron

Eleazar was the son of Aaron (Numbers 16:37).



13. Why does God punish Moses?
• because he spoke to the rock
• because he threw the rock
• because he spit at the rock
• because he strikes the rock
Answer: because he strikes the rock

God punishes Moses because he strikes the rock instead of speaking to it.



14. What punishment does God give to Moses?
• punishment of getting killed by a serpent
• punishment of not entering the promised land
• punishment of old age
• punishment of getting killed by a storm
Answer: punishment of not entering the promised land

God punishes Moses by not allowing him in the promised land (Numbers 20:12).



15. How many days did the Israelites wept for Aaron?
• 30
• 35
• 40
• 45
Answer: 30

The Israelites wept for 40 days after Aaron died (Numbers 20:29).




  Try the Quiz :     Book of Numbers - Quiz


Contact Info © 1999-2014 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright