Syvum Home Page
  NY Regents Exam   Teasers   IQ Tests   Chemistry   Biology   GK   C++   Recipes   Search

Home > Quiz Games > Biology > Print Preview


Biology : Scientific Names of Animals - I

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Scientific names comprise the genus and the species.
Given the SCIENTIFIC NAME, identify the ANIMAL.

1. Camelus dromedarius
Answer: camel

Camelus dromedarius is the scientific name for the dromedary camel.



2. Felis domesticus
Answer: cat

Felis domesticus is the scientific name for the feral cat.



3. Bos taurus
Answer: cow

Bos taurus is the scientific name for the cow.




4. Canis familiaris
Answer: dog

Canis familiaris is the scientific name for the feral dog.



5. Elephas maximus
Answer: elephant

Elephas maximus is the scientific name for the Asian elephant.



6. Alopex lagopus
• zebra
• fox
• giraffe
• wolf
Answer: fox

Alopex lagopus is the scientific name for the Arctic fox.



7. Rana tigrina
• tiger
• lion
• frog
• leopard
Answer: frog

Rana tigrina is the scientific name for the frog.



8. Giraffa camelopardalis
Answer: giraffe

Giraffa camelopardalis is the scientific name for the giraffe.



9. Equus caballus
• zebra
• horse
• giraffe
• elephant
Answer: horse

Equus caballus is the scientific name for the horse.



10. Panthera pardus
• leopard
• tiger
• lion
• wolf
Answer: leopard

Panthera pardus is the scientific name for the leopard.



11. Panthera leo
Answer: lion

Panthera leo is the scientific name for the lion.



12. Homo sapiens
Answer: man

Homo sapiens is the scientific name for the man.



13. Rattus rattus
Answer: rat

Rattus rattus is the scientific name for the black rat.



14. Diceros bicornis
Answer: rhinoceros

Diceros bicornis is the scientific name for the black rhinoceros.



15. Panthera tigris
• wolf
• lion
• tiger
• leopard
Answer: tiger

Panthera tigris is the scientific name for the tiger.



16. Balaenoptera musculus
Answer: whale

Balaenoptera musculus is the scientific name for the blue whale.



17. Canis lupus
Answer: wolf

Canis lupus is the scientific name for the gray wolf.



18. Equus zebra
Answer: zebra

Equus zebra is the scientific name for the mountain zebra.




  Try the Quiz :     Biology : Scientific Names of Animals - I


Contact Info © 1999-2014 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-