Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Japan > Print Preview

Japan : Japanese Public Holidays Quiz

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

DATE TO HOLIDAY - For each date below, identify the public holiday in Japan.

1. January 1
Answer: New Year's Day
January 1 is New Year's Day (ganjitsu / gantan).


2. January 14
Answer: Adult's Day
January 14 is Adult's Day (seejin no hi).


3. February 11
Answer: National Foundation Day
February 11 is National Foundation Day (kenkoku kinen no hi).



4. March 21
Answer: Vernal Equinox Day
March 21 is Vernal Equinox Day (shunbon no hi). This date is lunar and changes year to year.


5. April 29
Answer: Greenery Day
April 29 is Greenery Day (midori no hi).


6. May 3
Answer: Constitution Day
May 3 is Constitution Day (kenpoo kinen bi).


7. May 5
Answer: Children's Day
May 5 is Children's Day (kodomo no hi).


8. September 15
Answer: Respect for the Aged Day
September 15 is Respect for the Aged Day (keeroo no hi).


9. September 23
Answer: Autumnal Equinox Day
September 23 is Autumnal Equinox Day (shuubon no hi). This date is lunar and changes year to year.


10. October 10
Answer: Health-Sports Day
October 10 is Health-Sports Day (taiiku no hi).


11. November 3
Answer: Culture Day
November 3 is Culture Day (bunka no hi).


12. November 23
Answer: Labor Thanksgiving Day
November 23 is Labor Thanksgiving Day (kinroo kansha no hi).


13. December 23
Answer: Emperor's Birthday
December 23 is Emperor's Birthday (ten-noo tanjoobi).


  Try the Quiz :     Japan : Japanese Public Holidays Quiz


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-