Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Japan > Print Preview

Japan : Japanese Culture Quiz

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer each question below related to Japanese Culture.

1. What is 'Hina Matsuri' ?
• a doll festival in Japan
• the flag of Japan
• the art of calligraphy in Japan
• the art of sword-fighting in Japan
Answer: a doll festival in Japan

2. What is a 'kotatsu' ?
• a low table with a heater below it, used by Japanese in winter
• a herb found in Japan and used in tea
• a fish eaten raw in Japan as a delicacy
• a bird found in Japan near the water
Answer: a low table with a heater below it, used by Japanese in winter

3. What is 'bonsai' ?
• art of folding paper
• art of arranging flowers
• art of dwarfing trees
• art of making tea
Answer: art of dwarfing trees


4. What is 'origami' ?
• art of dwarfing trees
• art of folding paper
• art of arranging flowers
• art of using swords
Answer: art of folding paper

5. Which flower represents the Imperial family of Japan ?
• Sunflower
• Daffodil
• Chrysanthemum
• Tulip
Answer: Chrysanthemum

6. Which country's education system inspired the Meiji reformers while developing a new education system for Japan ?
• USA
• England
• France
• China
Answer: France

7. What is the Japanese name (meaning Sun Disk) for Japan's flag ?
• Hina Matsuri
• Ukiyo-e
• Nippon
• Hinomaru
Answer: Hinomaru

8. What is Japan's national language ?
• Chinese
• Japanese
• Shinto
• Kimono
Answer: Japanese

9. What is the traditional clothing of Japan called ?
• Shinto
• Kimono
• Japanese
• Phiran
Answer: Kimono

10. What is a custom practised in Japan ?
• Ringing a bell before lunch and dinner
• Having a bath necessarily more than once a day
• Using the title 'Senor' before a man's name
• Removing the footwear before entering the home
Answer: Removing the footwear before entering the home

11. What is popular food in Japan ?
• Noodles and Pork
• Bread and Eggs
• Pancakes and Chicken
• Rice and Fish
Answer: Rice and Fish

12. What is the title used before a man's name in Japan ?
• Signor
• Senor
• San
• Monsieur
Answer: San

13. Which is not a Japanese martial art ?
• Sumo
• Ju Jitsu
• Tae Kwon Do
• Kendo
Answer: Tae Kwon Do

14. What does a famous style of Japanese art called 'ukiyo-e' involve ?
• pencil shading
• woodblock prints
• oil painting
• stone etching
Answer: woodblock prints


  Try the Quiz :     Japan : Japanese Culture Quiz


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-