Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Japan > Print Preview

Japan Quiz : Japanese Desserts

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the DESSERTS, identify the JAPANESE NAME

1. rice cakes covered with slightly sweetened bean powder
Answer: abekawa mochi

2. hot steamed bun with a sweet bean paste filling
Answer: anman

3. mixed fruit served with gelatin cubes and sweet bean paste
Answer: anmitsu


4. sweetened whole mitsumame beans and gelatin cubes topped with fruit pieces served with a sweet syrup
Answer: furuutsu mitsumame

5. soy-sauce seasoned rice cakes wrapped in dried seaweed
Answer: isomaki

6. ice shavings topped with a variety of sweet syrups
Answer: kaki goori

7. sweet bean paste covered with ice shavings and topped a sweet syrup
Answer: koori azuki

8. sweetened whole mitsumame beans and gelatin cubes topped with fruit and ice cream
Answer: kuriimu mitsumame

9. arrowroot cake with molasses syrup
Answer: kuzu mochi

10. rice cake eaten at New Year
Answer: mochi

11. soft cooked rice balls covered with red bean paste
Answer: ohagi

12. a soup made with sweet red bean paste
Answer: oshiruko

  Try the Quiz :     Japan Quiz : Japanese Desserts


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-