Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Japan > Print Preview

Japan : Japanese History Quiz 

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer each question below related to Japan's History.

1. In which year was the new constitution promulgated by which the Emperor of Japan lost his political power and became the Symbol of the State and Unity of the People ?
• 1946
• 1964
• 1846
• 1864
Answer: 1946

2. In which year did Japan become a United Nations member ?
• 1946
• 1966
• 1976
• 1956
Answer: 1956

3. In which year were the Summer Olympics hosted in Tokyo, Japan ?
• 1960
• 1968
• 1964
• 1972
Answer: 1964


4. When did Japan attack Pearl Harbor ?
• December 7, 1931
• December 7, 1951
• December 7, 1941
• December 7, 1961
Answer: December 7, 1941

5. What was Tokyo's name in ancient times ?
• Edo
• Formosa
• Kyoto
• Nihon
Answer: Edo

6. Which Japanese Prime Minister received the Nobel Peace Prize in 1974 ?
• Shigeru Yoshida
• Takeo Miki
• Nobusuke Kishi
• Eisaku Sato
Answer: Eisaku Sato

7. What are the two houses (upper and lower) of parliament in Japan called ?
• House of Senators and House of Representatives
• House of Councillors and House of Representatives
• House of Councillors and House of Senators
• Red House and White House
Answer: House of Councillors and House of Representatives

8. What were the three Axis Powers in World War II ?
• Japan, Germany and Italy
• Japan, China and Italy
• Japan, USA and China
• Japan, USA and Germany
Answer: Japan, Germany and Italy

9. Which Japanese won the Nobel prize for literature in 1994 ?
• Akio Morita
• Hideo Nomo
• Kenzaburo Oe
• Yukiko Mishima
Answer: Kenzaburo Oe

10. Which city in Japan experienced a big earthquake on 17th January, 1995 ?
• Kobe
• Nagasaki
• Tokyo
• Kyoto
Answer: Kobe

11. Which city became the capital of Japan in A.D. 794 and continued to be the seat of the throne for about 1000 years ?
• Nara
• Kyoto
• Tokyo
• Kobe
Answer: Kyoto

12. Which city was established in A.D. 710 as the first capital of Japan ?
• Tokyo
• Kyoto
• Kobe
• Nara
Answer: Nara

13. Which island came under United States rule as a result of World War II ?
• Shikoku
• Kyushu
• Tottori
• Okinawa
Answer: Okinawa

14. Who held the administrative power in Japan from the 12th century to the middle of the last century ?
• Shogun
• Priest
• Samurai
• Prime Minister
Answer: Samurai

15. Which Japanese Prime Minister negotiated the San Francisco Peace Treaty in 1951 with US President Harry Truman ?
• Eisaku Sato
• Takeo Miki
• Shigeru Yoshida
• Nobusuke Kishi
Answer: Shigeru Yoshida

16. Which religion inherently belongs to Japan ?
• Buddhism
• Hinduism
• Sikhism
• Shintoism
Answer: Shintoism

17. Who ruled Japan during feudal times (i.e., in the 17th-19th century) ?
• Shoguns
• Samurais
• Presidents
• Prime Ministers
Answer: Shoguns


  Try the Quiz :     Japan : Japanese History Quiz


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-