Syvum Home Page

Home > Quiz Games > Japan > Print Preview

Tokyo Quiz 

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer each question below related to Tokyo.

1. Which is the main electronic district of Tokyo?
• Ueno
• Akihabara
• Asakusa
• Shinjuku
Answer: Akihabara

2. The blossoms in Ueno park are of which tree?
•  Jasmine
•  Strawberry
• Cherry
•  Blueberry
Answer: Cherry

3. What is Tokyo's ancient name?
• Edo
• Kyoto
• Nippon
• Nara
Answer: Edo


4. Which is the main shopping and entertainment area of Tokyo?
• Ginza
• Nihombashi
• Shibuya
• Marunouchi
Answer: Ginza

5. Which airport in Tokyo primarily handles domestic flights?
• Kansai
• Haneda
• Nagoya
• Narita
Answer: Haneda

6. On which island of Japan is Tokyo situated?
• Shikoku
• Kyushu
• Hokkaido
• Honshu
Answer: Honshu

7. What is the name of the palace in Tokyo?
• Imperial
• Nijo
• Kinkakuji
• Ginkakuji
Answer: Imperial

8. Which is the district of Tokyo housing many universities and bookshops?
• Kanda
• Ginza
• Roppongi
• Shibuya
Answer: Kanda

9. Where is the Japanese parliament situated in Tokyo?
• Kanda
• Kasumigaseki
• Akihabara
• Ginza
Answer: Kasumigaseki

10. Which is the major business and entrepreneurial sector of Tokyo?
• Hibiya
• Yurakucho
• Chiyoda
• Marunouchi
Answer: Marunouchi

11. What is Tokyo's new international airport called?
• Narita
• Kansai
• Nagoya
• Shibuya
Answer: Narita

12. Which is the main centre of financial activities in Tokyo?
• Tsukiji
• Mita
• Togoshi
• Nihombashi
Answer: Nihombashi

13. On which river is Tokyo situated?
• Sumida
• Yangtze
• Huang Ho
• Irtysh
Answer: Sumida

14. What is the Japanese Parliament situated in Tokyo called?
• The Hall
• The Doit
• The Diet
• The Seat
Answer: The Diet

15. Where is the famous fish market located in Tokyo?
• Nihombashi
• Ningyocho
• Togoshi
• Tsukiji
Answer: Tsukiji
The fish market located in Tsukiji is also called as the Tsukiji fish market.


16. Which is the district of Tokyo having many museums?
• Shinjuku
• Akihabara
• Ueno
• Shibuya
Answer: Ueno
The famous National museum is located in the Ueno park.


17. Which is the mass transit system that circles around central Tokyo?
• Chuo Line
• Sobu Line
• Yamanote Loop line
• Tohoku Line
Answer: Yamanote Loop line


  Try the Quiz :     Japan : Tokyo Quiz


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-