Syvum Home Page
  NY Regents Exam   Teasers   IQ Tests   Chemistry   Biology   GK   C++   Recipes   Search

Home > Quiz Games > Math Print Preview

Mathematics Activity :
Metric Measurement

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

     

Type your answers in the input boxes.

1. 2 liters = _______ milliliters
Answer: 2000

Liter is a base measure of volume or capacity.
(l liter = 1000 milliliters or 1 l = 1000 ml)
Find out the capacity of a bottle or can.



2. 3 meters = _______ centimeters
Answer: 300

Meter is a base measure of length.
(1 meter = 100 centimeters or 1 m = 100 cm)
Find out the length of a table or curtain.



3. 4 centimeters = _______ millimeters
Answer: 40

Meter is a base measure of length.
(1 centimeter = 10 millimeters or 1 cm = 10 mm)
Find out the length of a crayon or eraser.



4. 5 kilometers = _______ meters
Answer: 5000

Meter is a base measure of length.
(1 kilometer = 1000 meters or 1 km = 1000 m)
Find out the length of a school playground.



5. 8 kilograms = _______ grams
Answer: 8000

Gram is a base measure of mass.
(1 kilogram = 1000 grams or 1 kg = 1000 g)
Find out the mass (weight) of some fruits or vegetables.



6. 7 grams = _______ milligrams
Answer: 7000

Gram is a base measure of mass.
(1 gram = 1000 milligrams or 1 g = 1000 mg)
Find out the mass (weight) of a pin or tablet.



7. 6 milliseconds = _______ microseconds
Answer: 6000

Seconds is a base measure of time.
(1 millisecond = 1000 microseconds or 1 ms = 1000 µs)
Find out the time light takes to travel a distance of a few kilometers.



8. 7 microseconds = _______ nanoseconds
Answer: 7000

Seconds is a base measure of time.
(1 microsecond = 1000 nanoseconds or 1 µs = 1000 ns)
Find out the time light takes to travel a distance of a few meters.



9. 8 seconds = _______ milliseconds
Answer: 8000

Seconds is a base measure of time.
(1 second = 1000 milliseconds or 1 s = 1000 ms)
Find out the difference in the times of the gold and silver medallists in an Olympics race.



10. 9 nanometers = _______ picometers
Answer: 9000

Meter is a base measure of length.
(1 nanometer = 1000 picometers or 1 nm = 1000 pm)
Find out the wavelengths for the different colors in the visible light spectrum.



11. 64 megabytes = _______ kilobytes
Answer: 64000

Bytes is a base measure of computer memory.
(1 megabyte = 1000 kilobytes or 1 MB = 1000 kB)
Find out the size of the RAM (random access memory) in a computer.



12. 8 kilobytes = _______ bytes
Answer: 8000

Bytes is a base measure of computer memory.
(1 kilobyte = 1000 bytes or 1 kB = 1000 B)
Find out the size of a file in a computer.



13. 16 gigabytes = _______ megabytes
Answer: 16000

Bytes is a base measure of computer memory.
(1 gigabyte = 1000 megabytes or 1 GB = 1000 MB)
Find out the size of the hard disk in a computer.



14. 4 terabytes = _______ gigabytes
Answer: 4000

Bytes is a base measure of computer memory.
(1 terabyte = 1000 gigabytes or 1 TB = 1000 GB)
Find out the storage space used by a famous search engine on the web.



15. 166 megahertz = _______ kilohertz
Answer: 166000

Hertz is a base measure of frequency.
(1 megahertz = 1000 kilohertz or 1 MHz = 1000 kHz)
Find out the speed of the processor in a computer.



16. 95 kilohertz = _______ hertz
Answer: 95000

Hertz is a base measure of frequency.
(1 kilohertz = 1000 hertz or 1 kHz = 1000 Hz)
Find out the frequency of transmission for a radio or TV channel.



17. 2 ampere = _______ milliamperes
Answer: 2000

Ampere is a base measure of electric current.
(1 ampere = 1000 milliamperes or 1 A = 1000 mA)
Find out the input and output current from an adaptor.



18. 9 volts = _______ millivolts
Answer: 9000

Volt is a base measure of electric voltage.
(1 volt = 1000 millivolts or 1 V = 1000 mV)
Find out the voltage of a battery.



19. 3 kilowatts = _______ watts
Answer: 3000

Watt is a base measure of power.
(1 kilowatt = 1000 watts or 1 kW = 1000 W)
Find out the power of an electric bulb.



20. 4 megawatts = _______ kilowatts
Answer: 4000

Watt is a base measure of power.
(1 megawatt = 1000 kilowatts or 1 MW = 1000 kW)
Find out the power generated by a turbine.



  Try the Quiz :     Learning Math: Metric Measurement


Contact Info © 1999-2014 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright