Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs A-B 

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. _______ will happen in the best-regulated families.
Answer: Accidents

2. Adam's _______ is the best brew.
Answer: ale

3. Advice when most needed is least _______.
Answer: heeded


4. After the storm comes the _______.
Answer: calm

5. All's fair in _______ and war.
Answer: love

6. All's _______ that comes to the net.
Answer: fish

7. All lay loads on a willing _______.
Answer: horse

8. All roads lead to _______.
Answer: Rome

9. Any port in a _______.
Answer: storm

10. Appearances are _______.
Answer: deceptive

11. The apples on the other side of the wall are the _______.
Answer: sweetest

12. As well be hanged for a _______ as a lamb.
Answer: sheep

13. Avoid a _______, for he is also a tattler.
Answer: questioner

14. A bad penny always comes _______.
Answer: back

15. A bad shearer never had a good _______.
Answer: sickle

16. The _______ hides the hook.
Answer: bait

17. Be _______ before you are generous.
Answer: just

18. The beaten road is the _______.
Answer: safest

19. Beauty is in the eye of the _______.
Answer: beholder

20. The best is often the _______ of the good.
Answer: enemy

21. Better be a _______ than a knave.
Answer: fool

22. Better be an old man's _______ than a young man's slave.
Answer: darling

23. Better the _______ you know than the devil you don't know.
Answer: devil

24. Better to ask the way than go _______.
Answer: astray

25. _______ two stools you fall to the ground.
Answer: Between

26. The _______ is sometimes bit.
Answer: biter

27. Blessed is he who expects nothing for he shall never be _______.
Answer: disappointed

28. Bread is the _______ of life.
Answer: staff

29. Brevity is the _______ of wit.
Answer: soul

30. The bull must be taken by the _______.
Answer: horns

31. A bully is always a _______.
Answer: coward

32. Burn not your house to fright the _______ away.
Answer: mouse

  Try the Quiz :     Proverbs for College Students : English Proverbs A-B


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-