Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs W-Z

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. Want is the _______ of industry.
Answer: mother

2. The way to a man's heart is through his _______.
Answer: stomach

3. We are all _______ of opinion.
Answer: slaves


4. We get what we deserve not what we _______.
Answer: desire

5. We soon _______ what we desire.
Answer: believe

6. The _______ goes to the wall.
Answer: weakest

7. What can you expect from a _______ but a grunt?
Answer: hog

8. What _______ little is little esteemed.
Answer: costs

9. What is a workman without his _______?
Answer: tools

10. What is bred in the _______ will never come out of the flesh.
Answer: bone

11. What's yours is _______, and what's mine is my own.
Answer: mine

12. What man has _______, man can do.
Answer: done

13. What may be done at _______ time is done at no time.
Answer: any

14. What _______ be must be.
Answer: must

15. What one _______ on the swings, one makes up on the roundabouts.
Answer: loses

16. What soberness conceals, _______ reveals.
Answer: drunkenness

17. What the eye doesn't see, the _______ doesn't grieve over.
Answer: heart

18. When in _______, do nowt.
Answer: doubt

19. When the wolf comes in at the door, love creeps out of the _______.
Answer: window

20. When the word is out, it _______ to another.
Answer: belongs

21. When _______ fall out, honest men come by their own.
Answer: thieves

22. Where _______ is bliss, it is folly to be wise.
Answer: ignorance

23. Where there's _______, there's brass.
Answer: muck

24. Whether the pitcher strikes the stone, or the stone the pitcher, it is bad for the _______.
Answer: pitcher

25. Who _______ to you will chatter of you.
Answer: chatters

26. Who is worse shod than the shoemaker's _______?
Answer: wife

27. Who repairs not his gutters repairs his _______ house.
Answer: whole

28. _______ at first and lose at last.
Answer: Win

29. A wise man is never less _______ than when alone.
Answer: alone

30. Wise men learn by other's _______; fools by their own.
Answer: mistakes

31. The wish is _______ to the thought.
Answer: father

32. The worse _______ now, the better another time.
Answer: luck

33. Worse things happen at _______.
Answer: sea

34. The _______ of a thing is best known by the want of it.
Answer: worth

35. You cannot get a _______ into a pint pot.
Answer: quart

36. You cannot get _______ out of a stone.
Answer: blood

37. You cannot make a _______ purse out of a sow's ear.
Answer: silk

38. You cannot make bricks without _______.
Answer: straw

39. You cannot run with the _______ and hunt with the hounds.
Answer: hare

40. You cannot serve _______ and Mammon.
Answer: God

41. You may know by a handful the whole _______.
Answer: sack

42. You must _______ and bear it.
Answer: grin

43. You scratch my _______ and I'll scratch yours.
Answer: back

44. The _______ will sow their wild oats.
Answer: young

45. Youth will be _______.
Answer: served

46. Young blood must have its _______.
Answer: course

47. Zeal without _______ is a runaway horse.
Answer: knowledge

  Try the Quiz :     Proverbs for College Students : English Proverbs W-Z


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-