Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs C-D

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?


1. Call no man _______ till he is dead.
Answer: happy

2. Care killed a _______.
Answer: cat

3. Cast not the _______ stone.
Answer: first


4. Catch not at the _______ and lose the substance.
Answer: shadow

5. Caveat _______.
Answer: emptor

6. Charity covers a multitude of _______.
Answer: sins

7. Circumstances _______ cases.
Answer: alter

8. Coming events cast their _______ before.
Answer: shadows

9. Comparisons are _______.
Answer: odious

10. Conscience does make _______ of us all.
Answer: cowards

11. A contented mind is a perpetual _______.
Answer: feast

12. The course of true _______ never did run smooth.
Answer: love

13. The cowl does not make the _______.
Answer: monk

14. A creaking _______ hangs long.
Answer: gate

15. Curses, like _______, come home to roost.
Answer: chickens

16. Custom makes all things _______.
Answer: easy

17. Custom reconciles us to _______.
Answer: everything

18. The darkest hour is that before the _______.
Answer: dawn

19. Dead men tell no _______.
Answer: tales

20. _______ is the great leveller.
Answer: Death

21. Desires are nourished by _______.
Answer: delays

22. Desperate diseases must have desperate _______.
Answer: remedies

23. The _______ can cite Scripture for his purpose.
Answer: devil

24. The _______ take the hindmost.
Answer: devil

25. Discontent is the first step in _______.
Answer: progress

26. _______ is the better part of valour.
Answer: Discretion

27. Distance lends enchantment to the _______.
Answer: view

28. Do as you would be _______ by.
Answer: done

29. Do not cast your _______ before swine.
Answer: pearls

30. _______ does not eat dog.
Answer: Dog

31. Don't cry stinking _______.
Answer: fish

32. Don't cut off your nose to spite your _______.
Answer: face

33. Do not halloo till you are out of the _______.
Answer: woods

34. Don't have too many irons in the _______.
Answer: fire

35. Don't meet _______ half-way.
Answer: trouble

36. Do not quarrel with your _______ and butter.
Answer: bread

37. Don't ride the _______ horse.
Answer: high

38. Don't _______ to the man at the wheel.
Answer: speak

39. Don't take your _______ to the party.
Answer: harp

40. Don't teach your grandmother to suck _______.
Answer: eggs

41. Do not _______ out your welcome.
Answer: wear

42. Dying is as _______ as living.
Answer: natural

  Try the Quiz :     Proverbs for College Students : English Proverbs C-D


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-