Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs E-F

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. Eavesdroppers never hear any _______ of themselves.
Answer: good

2. The _______ justifies the means.
Answer: end

3. The end makes all _______.
Answer: equal


4. An Englishman's house is his _______.
Answer: castle

5. _______ is as good as a feast.
Answer: Enough

6. Even a _______ will turn.
Answer: worm

7. Even Homer sometimes _______.
Answer: nods

8. Every _______ crows on his own dunghill.
Answer: cock

9. Every family has a _______ in the cupboard.
Answer: skeleton

10. Every flow must have its _______.
Answer: ebb

11. Every _______ has a loophole.
Answer: law

12. Every man for himself, and the _______ take the hindmost.
Answer: devil

13. Every man has his _______.
Answer: price

14. Every man has the defects of his own _______.
Answer: virtues

15. Every _______ has a wherefore.
Answer: why

16. Everybody's _______ is nobody's business.
Answer: business

17. Everyone to his _______.
Answer: taste

18. Evil to him who evil _______.
Answer: thinks

19. Example is better than _______.
Answer: precept

20. Exchange is no _______.
Answer: robbery

21. _______ is better than realization.
Answer: Expectation

22. Extremes _______.
Answer: meet

23. Faint _______ never won fair lady.
Answer: heart

24. The fairest _______ is at last withered.
Answer: rose

25. A fault _______ is half redressed.
Answer: confessed

26. Fine _______ butter no parsnips.
Answer: words

27. First _______ are most lasting.
Answer: impressions

28. First _______ and then wive.
Answer: thrive

29. Fling enough dirt and some will _______.
Answer: stick

30. Footprints on the _______ of time are not made by sitting down.
Answer: sands

31. _______ fruit is sweetest.
Answer: Forbidden

32. A forced kindness deserves no _______.
Answer: thanks

33. Forewarned is _______.
Answer: forearmed

34. Fortune _______ at least once at every man's gate.
Answer: knocks

35. From the _______ to the ridiculous is but a step.
Answer: sublime

36. Full of courtesy, full of _______.
Answer: craft

  Try the Quiz :     Proverbs for College Students : English Proverbs E-F


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-