Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs I-K

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. Idle folk have the least _______.
Answer: leisure

2. If a man deceives me once, shame on him; if he deceives me twice, shame on _______.
Answer: me

3. If a thing is worth doing, it is worth doing _______.
Answer: well


4. If the _______ will not come to Mahomet, Mahomet must go to the mountain.
Answer: mountain

5. If you do not _______ it, you may lump it.
Answer: like

6. If you want _______, prepare for war.
Answer: peace

7. Ill _______ comes apace.
Answer: news

8. An ill payer never wants an _______.
Answer: excuse

9. Ill _______ grow apace.
Answer: weeds

10. _______ is the sincerest form of flattery.
Answer: Imitation

11. In a _______ sea, every man is a pilot.
Answer: calm

12. In for a _______, in for a pound.
Answer: penny

13. In peace, prepare for _______.
Answer: war

14. In _______ veritas.
Answer: vino

15. In wine, there is _______.
Answer: truth

16. It is a sad house where the _______ crows louder than the cock.
Answer: hen

17. It's an ill _______ that blows nobody any good.
Answer: wind

18. It is as well to know which way the wind _______.
Answer: blows

19. It is better to wear out than to _______ out.
Answer: rust

20. It's dogged that _______ it.
Answer: does

21. It is easy to _______ the misfortunes of others.
Answer: bear

22. It is good fishing in _______ waters.
Answer: troubled

23. It is ill jesting with edged _______.
Answer: tools

24. It is ill striving against the _______.
Answer: stream

25. It is ill waiting for _______ men's shoes.
Answer: dead

26. It is the _______ that always happens.
Answer: unexpected

27. It needs more skill than I can tell to play the second _______ well.
Answer: fiddle

28. It takes all _______ to make a world.
Answer: sorts

29. It will be all the same a hundred _______ hence.
Answer: years

30. _______ not, that ye be not judged.
Answer: Judge

31. Kind _______ are more than coronets.
Answer: hearts

32. Know your own faults before _______ others for theirs.
Answer: blaming

33. _______ is power.
Answer: Knowledge

  Try the Quiz :     Proverbs for College Students : English Proverbs I-K


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-