Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs L-M

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. The laborer is worthy of his _______.
Answer: hire

2. Least said, _______ mended.
Answer: soonest

3. Let not the _______ go down on your wrath.
Answer: sun


4. Let not thy left _______ know what thy right hand doeth.
Answer: hand

5. Let not your _______ go wool-gathering.
Answer: wits

6. Let the buyer _______.
Answer: beware

7. Let the cobbler _______ to his last.
Answer: stick

8. Let the _______ wag.
Answer: world

9. Liars should have good _______.
Answer: memories

10. Life is not all _______ and skittles.
Answer: beer

11. Life is short and _______ is swift.
Answer: time

12. Light not a _______ to the sun.
Answer: candle

13. Like _______, like man.
Answer: master

14. Like will to _______.
Answer: like

15. Listeners hear no _______ of themselves.
Answer: good

16. Little and _______ fills the purse.
Answer: often

17. Little pitchers have long _______.
Answer: ears

18. Little things please little _______.
Answer: minds

19. The longest way round is the _______ way home.
Answer: nearest

20. Lookers-on see most of the _______.
Answer: game

21. Love _______ at locksmiths.
Answer: laughs

22. Love me _______, love me long.
Answer: little

23. Love me, love my _______.
Answer: dog

24. The love of money is the root of all _______.
Answer: evil

25. Love your neighbor, yet pull not down your _______.
Answer: fence

26. Make the _______ of a bad bargain.
Answer: best

27. Make yourself all _______ and the flies will devour you.
Answer: honey

28. A man can only die _______.
Answer: once

29. A man is as old as he _______, and a woman as old as she looks.
Answer: feels

30. A man of words and not of deeds is like a garden full of _______.
Answer: weeds

31. A man without a smiling face must not open a _______.
Answer: shop

32. _______ make the man.
Answer: Manners

33. Many a _______ makes a mickle.
Answer: little

34. Many kiss the hand they wish to _______ off.
Answer: cut

35. Many would be _______ if they had courage enough.
Answer: cowards

36. May God defend me from my _______; I can defend myself from my enemies.
Answer: friends

37. Men are _______ in their own cause.
Answer: blind

38. Men strain at gnats and swallow _______.
Answer: camels

39. A mill cannot grind with the _______ that is past.
Answer: water

40. The mills of God grind _______.
Answer: slowly

41. Misfortunes never come _______.
Answer: singly

42. A miss is as good as a _______.
Answer: mile

43. Moderation in all _______.
Answer: things

44. Money burns a hole in the _______.
Answer: pocket

45. More know Tom Fool than Tom Fool _______.
Answer: knows

46. Muck and _______ go together.
Answer: money

47. Murder will _______.
Answer: out

  Try the Quiz :     Proverbs for College Students : English Proverbs L-M


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-