Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs N-O

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. Nature abhors a _______.
Answer: vacuum

2. The nearer the _______, the farther from God.
Answer: church

3. Necessity knows no _______.
Answer: law

4. Needs must when the _______ drives.
Answer: devil

5. Never ask _______ before you are accused.
Answer: pardon

6. Never make _______ you cannot carry out.
Answer: threats

7. Never tell your _______ that your foot aches.
Answer: enemy

8. Never trouble _______ till trouble troubles you.
Answer: trouble

9. No cross, no _______.
Answer: crown

10. No man is a _______ to his valet.
Answer: hero

11. No man is _______ with his lot.
Answer: content

12. No _______ is indispensable.
Answer: man

13. No _______ is infallible.
Answer: man

14. No _______, no pack drill.
Answer: names

15. A nod is as good as a wink to a _______ horse.
Answer: blind

16. None but the _______ deserves the fair.
Answer: brave

17. None so _______ as those who won't see.
Answer: blind

18. Not good is it to _______ on the frayed string.
Answer: harp

19. Nothing is as _______ as it seems beforehand.
Answer: good

20. Nothing is so _______ as the unexpected.
Answer: certain

21. Nothing so _______ but might have been worse.
Answer: bad

22. Nothing stake, nothing _______.
Answer: draw

23. Nothing _______, nothing have.
Answer: venture

24. Of two _______, choose the lesser.
Answer: evils

25. An old poacher makes the best _______.
Answer: keeper

26. One beats the bush, and another _______ the birds.
Answer: catches

27. One must draw back in order to _______ better.
Answer: leap

28. One must draw the _______ somewhere.
Answer: line

29. One of these days is _______ of these days.
Answer: none

30. One touch of _______ makes the whole world kin.
Answer: nature

31. One _______ is worth two pressed men.
Answer: volunteer

32. Open confession is good for the _______.
Answer: soul

33. Opportunity makes the _______.
Answer: thief

34. Other _______, other manners.
Answer: times

35. An ounce of _______ is worth a pound of wit.
Answer: discretion

36. Out of _______, out of danger.
Answer: debt

  Try the Quiz :     Proverbs for College Students : English Proverbs N-O

Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright