Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs T-V

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. Take care of the pence and the pounds will take care of _______.
Answer: themselves

2. Take not a musket to kill a _______.
Answer: butterfly

3. Take the _______ with the smooth.
Answer: rough


4. Take the _______ for the deed.
Answer: will

5. Take things as you _______ them.
Answer: find

6. Take time by the _______.
Answer: forelock

7. _______ differ.
Answer: Tastes

8. A _______ never loses in the telling.
Answer: tale

9. There are as good _______ in the sea as ever came out of it.
Answer: fish

10. There are more ways of killing a _______ than by choking it with cream.
Answer: cat

11. There are three kinds of lies: lies, damned lies, and _______.
Answer: statistics

12. There are tricks in every _______.
Answer: trade

13. There are _______ within wheels.
Answer: wheels

14. There is a sin of _______ as well as of commission.
Answer: omission

15. There is a _______ in the affairs of men, which, taken at the flood, leads on to fortune.
Answer: tide

16. There is a time to _______ and a time to be silent.
Answer: speak

17. There is _______ among thieves.
Answer: honor

18. There's many a _______ word spoken in jest.
Answer: true

19. There's no disputing about _______.
Answer: tastes

20. There's no fool like an _______ fool.
Answer: old

21. There's no peace for the _______.
Answer: wicked

22. There is no _______ without chaff.
Answer: wheat

23. There is nothing that _______ less than civility.
Answer: costs

24. They also _______ who only stand and wait.
Answer: serve

25. The _______ end of the wedge is dangerous.
Answer: thin

26. A thing you don't want is dear at any _______.
Answer: price

27. Things are seldom what they _______.
Answer: seem

28. Things done cannot be _______.
Answer: undone

29. Think not on what you _______ as much as on what you have.
Answer: lack

30. Through _______ to the stars.
Answer: hardship

31. Through obedience learn to _______.
Answer: command

32. Throw out a sprat to catch a _______.
Answer: mackerel

33. Time is the great _______.
Answer: healer

34. _______ flies.
Answer: Time

35. Times _______.
Answer: change

36. Too much _______ lost Paradise.
Answer: curiosity

37. Trifles make perfection, but perfection is no _______.
Answer: trifle

38. Truth is stranger than _______.
Answer: fiction

39. The truth will _______.
Answer: out

40. Two of a trade can never _______.
Answer: agree

41. Uneasy lies the _______ that wears the crown.
Answer: head

42. Virtue is its own _______.
Answer: reward

43. The voice of the _______ is the voice of God.
Answer: people

  Try the Quiz :     Proverbs for College Students : English Proverbs T-V


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-