Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs I-K

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. _______ people never have any leisure.
Answer: Idle

2. If at _______ you don't succeed, try, try, try again.
Answer: first

3. If each would _______ before his own door, we should have a clean city.
Answer: sweep


4. If 'ifs' and 'ans' were pots and _______, there'd be no work for tinkers!
Answer: pans

5. If it were not for _______, the heart would break.
Answer: hope

6. If one _______ leaps over the ditch, all the rest will follow.
Answer: sheep

7. If the blind lead the blind, both shall fall into the _______.
Answer: ditch

8. If the _______ fits, wear it.
Answer: cap

9. If there were no _______, we should not enjoy the sun.
Answer: clouds

10. If two men ride on a horse, one must ride _______.
Answer: behind

11. If wishes were _______, beggars would ride.
Answer: horses

12. If you cannot bite, never show your _______.
Answer: teeth

13. If you run after two hares, you will _______ neither.
Answer: catch

14. If you sing before breakfast, you will _______ before night.
Answer: cry

15. If you want a thing well done, do it _______.
Answer: yourself

16. In the country of the _______, the one-eyed man is king.
Answer: blind

17. It is a foolish bird that soils its own _______.
Answer: nest

18. It is a foolish sheep that makes the _______ his confessor.
Answer: wolf

19. It's a long lane that has no _______.
Answer: turning

20. It's a _______ heart that never rejoices.
Answer: sad

21. It is better to _______ than to take.
Answer: give

22. It is easier to pull down than to _______.
Answer: build

23. It is easy to be _______ after the event.
Answer: wise

24. It is _______ that makes the world go round.
Answer: love

25. It is never too _______ to mend.
Answer: late

26. It is no use crying over _______ milk.
Answer: spilt

27. It is too late to lock the _______ when the horse has been stolen.
Answer: stable

28. It is useless to flog a dead _______.
Answer: horse

29. It never _______ but it pours.
Answer: rains

30. It takes _______ to make a quarrel.
Answer: two

31. A Jack of all trades is _______ of none.
Answer: master

32. Jam _______ and jam yesterday -- but never jam today.
Answer: tomorrow

33. Keep something for a _______ day.
Answer: rainy

34. Kill not the _______ that lays the golden eggs.
Answer: goose

  Try the Quiz :     Proverbs for Kids : English Proverbs I-K


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-