Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs L-M

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. The last _______ makes the cup run over.
Answer: drop

2. The last _______ breaks the camel's back.
Answer: straw

3. Laugh and grow _______.
Answer: fat


4. Laugh and the world laughs with you, weep and you weep _______.
Answer: alone

5. Learn to _______ before you run.
Answer: walk

6. Lend your _______ and lose your friend.
Answer: money

7. The _______ cannot change his spots.
Answer: leopard

8. Let bygones be _______.
Answer: bygones

9. Let sleeping _______ lie.
Answer: dogs

10. A _______ is not believed when he tells the truth.
Answer: liar

11. _______ is sweet.
Answer: Life

12. A light purse makes a heavy _______.
Answer: heart

13. Lightly _______, lightly go.
Answer: come

14. Like _______, like son.
Answer: father

15. A lion may come to be beholden to a _______.
Answer: mouse

16. Little by _______ and bit by bit.
Answer: little

17. A little _______ is worth a deal of pity.
Answer: help

18. A little _______ is a dangerous thing.
Answer: learning

19. Little strokes fell great _______.
Answer: oaks

20. Live and _______.
Answer: learn

21. Live and let _______.
Answer: live

22. Live not to _______, but eat to live.
Answer: eat

23. The longest day must have an _______.
Answer: end

24. Look before you _______.
Answer: leap

25. _______ is blind.
Answer: Love

26. Love will find a _______.
Answer: way

27. Make haste _______.
Answer: slowly

28. Make _______ while the sun shines.
Answer: hay

29. Make the best of a _______ job.
Answer: bad

30. A man is known by the _______ he keeps.
Answer: company

31. Man proposes, _______ disposes.
Answer: God

32. Many hands make _______ work.
Answer: light

33. Marriages are made in _______.
Answer: heaven

34. Marriage is a _______.
Answer: lottery

35. Marry in _______, and repent at leisure.
Answer: haste

36. Men are not to be measured in _______.
Answer: inches

37. Men leap over where the hedge is _______.
Answer: lowest

38. Men make houses, women make _______.
Answer: homes

39. Might is _______.
Answer: right

40. Money begets _______.
Answer: money

41. Money is the root of all _______.
Answer: evil

42. Money _______.
Answer: talks

43. More haste, less _______.
Answer: speed

44. More than enough is too _______.
Answer: much

45. Much would have _______.
Answer: more

46. The more you _______, the more you want.
Answer: have

47. The _______ that has but one hole is quickly taken.
Answer: mouse

  Try the Quiz :     Proverbs for Kids : English Proverbs L-M


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-