Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs N-O

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. Necessity is the _______ of invention.
Answer: mother

2. Neither a borrower nor a _______ be.
Answer: lender

3. Never buy a _______ in a poke.
Answer: pig


4. Never do things by _______.
Answer: halves

5. Never _______ by appearances.
Answer: judge

6. Never look a gift _______ in the mouth.
Answer: horse

7. Never make two _______ of a cherry.
Answer: bites

8. Never put off till _______ what may be done today.
Answer: tomorrow

9. Never say _______.
Answer: die

10. Never spend your _______ before you have it.
Answer: money

11. Never spur a _______ horse.
Answer: willing

12. New _______ sweep clean.
Answer: brooms

13. Ninety per cent of inspiration is _______.
Answer: perspiration

14. No _______ is also an answer.
Answer: answer

15. No _______ without pain.
Answer: gain

16. No man can serve _______ masters.
Answer: two

17. No _______ is good news.
Answer: news

18. A _______ is as good as a wink.
Answer: nod

19. None so _______ as those who won't hear.
Answer: deaf

20. Nothing is given so freely as _______.
Answer: advice

21. Nothing _______, nothing find.
Answer: seek

22. Nothing _______ like success.
Answer: succeeds

23. Once _______, twice shy.
Answer: bitten

24. One cannot be in two places at _______.
Answer: once

25. One cannot put _______ the clock.
Answer: back

26. One _______ is better than two crutches.
Answer: foot

27. One good _______ deserves another.
Answer: turn

28. One is never too _______ to learn.
Answer: old

29. One lie makes _______.
Answer: many

30. One man _______ and another reaps.
Answer: sows

31. One man's _______ is another man's poison.
Answer: meat

32. One pair of _______ is often worth two pairs of hands.
Answer: heels

33. One _______ does not make a summer.
Answer: swallow

34. Only the wearer knows where the _______ pinches.
Answer: shoe

35. Opportunity seldom _______ twice.
Answer: knocks

36. Out of _______, out of mind.
Answer: sight

  Try the Quiz :     Proverbs for Kids : English Proverbs N-O


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-