Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs P-S

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. _______ your own canoe.
Answer: Paddle

2. Patience is a _______.
Answer: virtue

3. The _______ is mightier than the sword.
Answer: pen


4. Penny wise, pound _______.
Answer: foolish

5. A _______ for everything, and everything in its place.
Answer: place

6. Pleasant hours fly _______.
Answer: fast

7. The pot called the _______ black.
Answer: kettle

8. Poverty is no _______.
Answer: sin

9. Practice makes _______.
Answer: perfect

10. Practise what you _______.
Answer: preach

11. Prevention is better than _______.
Answer: cure

12. The proof of the _______ is in the eating.
Answer: pudding

13. The purse of the patient protracts the _______.
Answer: disease

14. Put the _______ on the right horse.
Answer: saddle

15. Rats desert a sinking _______.
Answer: ship

16. Respect is greater from a _______.
Answer: distance

17. A rich man's joke is always _______.
Answer: funny

18. A rolling _______ gathers no moss.
Answer: stone

19. _______ was not built in a day.
Answer: Rome

20. The rotten _______ injures its neighbors.
Answer: apple

21. Saying is one thing and _______ another.
Answer: doing

22. _______ is believing.
Answer: Seeing

23. Set a _______ to catch a thief.
Answer: thief

24. Silence is _______.
Answer: golden

25. _______ and steady wins the race.
Answer: Slow

26. Slow but sure wins the _______.
Answer: race

27. A soft _______ turneth away wrath.
Answer: answer

28. Some are _______ and some are otherwise.
Answer: wise

29. Some people cannot see the _______ for the trees.
Answer: forest, wood

30. Spare the _______ and spoil the child.
Answer: rod

31. Speak the _______ and shame the devil.
Answer: truth

32. Speech is silver, _______ is golden.
Answer: silence

33. The _______ is willing, but the flesh is weak.
Answer: spirit

34. Sticks and stones may break my bones, but _______ will never hurt me.
Answer: words

35. A still _______ makes a wise head.
Answer: tongue

36. Still waters run _______.
Answer: deep

37. A stitch in _______ saves nine.
Answer: time

38. The strength of the _______ is in the weakest link.
Answer: chain

39. Strike while the _______ is hot.
Answer: iron

40. Success has many _______.
Answer: friends

  Try the Quiz :     Proverbs for Kids : English Proverbs P-S


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-