Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs T-V

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. The tailor makes the _______.
Answer: man

2. Take _______ of the pennies and the dollars will take care of themselves.
Answer: care

3. Take heed of the _______ in the grass.
Answer: snake


4. Take the bull by the _______.
Answer: horns

5. Take things as they _______.
Answer: come

6. Talk of the _______ and he's sure to appear.
Answer: devil

7. There are _______ sides to every question.
Answer: two

8. There's a _______ sheep in every flock.
Answer: black

9. There's many a good _______ played on an old fiddle.
Answer: tune

10. There's many a slip between the _______ and the lip.
Answer: cup

11. There is no garden without its _______.
Answer: weeds

12. There's no place like _______.
Answer: home

13. There's no pleasure without _______.
Answer: pain

14. There is no _______ without thorns.
Answer: rose

15. There is no _______ road to learning.
Answer: royal

16. There's no _______ without fire.
Answer: smoke

17. There is no time like the _______.
Answer: present

18. There is nothing _______ under the sun.
Answer: new

19. There is nothing constant except _______.
Answer: change

20. There is safety in _______.
Answer: numbers

21. They assume _______ who know the least.
Answer: most

22. They brag most who can do _______.
Answer: least

23. A thing of _______ is a joy forever.
Answer: beauty

24. Those who live in _______ houses should not throw stones.
Answer: glass

25. Those whom the Gods _______ die young.
Answer: love

26. Time and _______ wait for no man.
Answer: tide

27. _______ is money.
Answer: Time

28. To _______ is human, to forgive, divine.
Answer: err

29. _______ is another day.
Answer: Tomorrow

30. Tomorrow never _______.
Answer: comes

31. The _______ ever turns to the aching tooth.
Answer: tongue

32. The tongue is not _______, yet it cuts.
Answer: steel

33. Too many _______ spoil the broth.
Answer: cooks

34. A _______ is known by its fruit.
Answer: tree

35. Two blacks do not make a _______.
Answer: white

36. Two dogs fight for a _______, and a third runs away with it.
Answer: bone

37. Two _______ are better than one.
Answer: heads

38. _______ is company, three is none.
Answer: Two

39. Two's _______, three's a crowd.
Answer: company

40. Two _______ do not make a right.
Answer: wrongs

41. United we _______, divided we fall.
Answer: stand

42. Variety is the _______ of life.
Answer: spice

  Try the Quiz :     Proverbs for Kids : English Proverbs T-V


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-