Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview


English Proverbs A-B 

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. Absence makes the _______ grow fonder.
Answer: heart

2. _______ speak louder than words.
Answer: Actions

3. All are not thieves that dogs _______ at.
Answer: bark


4. All _______ are grey in the dark.
Answer: cats

5. All _______ things come to an end.
Answer: good

6. All's well that _______ well.
Answer: ends

7. All that glitters is not _______.
Answer: gold

8. All things are difficult before they are _______.
Answer: easy

9. All work and no _______ makes Jack a dull boy.
Answer: play

10. As you make your _______, so you must lie in it.
Answer: bed

11. As you _______, so shall you reap.
Answer: sow

12. Ask no questions and be told no _______.
Answer: lies

13. _______ news travels fast.
Answer: Bad

14. A bad workman always blames his _______.
Answer: tools

15. Barking dogs seldom _______.
Answer: bite

16. Beauty is but _______ deep.
Answer: skin

17. _______ must not be choosers.
Answer: Beggars

18. The best _______ swim near the bottom.
Answer: fish

19. _______ is cheapest.
Answer: Best

20. The best of friends must _______.
Answer: part

21. Better an _______ today than a hen tomorrow.
Answer: egg

22. Better be sure than _______.
Answer: sorry

23. Better be the head of a dog than the tail of a _______.
Answer: lion

24. Better _______ than break.
Answer: bend

25. Better _______ than never.
Answer: late

26. A bird in the _______ is worth two in the bush.
Answer: hand

27. Birds of a _______ flock together.
Answer: feather

28. Blood is thicker than _______.
Answer: water

29. Books and _______ must be few but good.
Answer: friends

30. Boys will be _______.
Answer: boys

31. A burnt child dreads the _______.
Answer: fire

32. Busiest men find the most _______.
Answer: time

33. _______ will happen in the best-regulated families.
Answer: Accidents

34. Adam's _______ is the best brew.
Answer: ale

35. Advice when most needed is least _______.
Answer: heeded

36. After the storm comes the _______.
Answer: calm

37. All's fair in _______ and war.
Answer: love

38. All's _______ that comes to the net.
Answer: fish

39. All lay loads on a willing _______.
Answer: horse

40. All roads lead to _______.
Answer: Rome

41. Any port in a _______.
Answer: storm

42. Appearances are _______.
Answer: deceptive

43. The apples on the other side of the wall are the _______.
Answer: sweetest

44. As well be hanged for a _______ as a lamb.
Answer: sheep

45. Avoid a _______, for he is also a tattler.
Answer: questioner

46. A bad penny always comes _______.
Answer: back

47. A bad shearer never had a good _______.
Answer: sickle

48. The _______ hides the hook.
Answer: bait

49. Be _______ before you are generous.
Answer: just

50. The beaten road is the _______.
Answer: safest

51. Beauty is in the eye of the _______.
Answer: beholder

52. The best is often the _______ of the good.
Answer: enemy

53. Better be a _______ than a knave.
Answer: fool

54. Better be an old man's _______ than a young man's slave.
Answer: darling

55. Better the _______ you know than the devil you don't know.
Answer: devil

56. Better to ask the way than go _______.
Answer: astray

57. _______ two stools you fall to the ground.
Answer: Between

58. The _______ is sometimes bit.
Answer: biter

59. Blessed is he who expects nothing for he shall never be _______.
Answer: disappointed

60. Bread is the _______ of life.
Answer: staff

61. Brevity is the _______ of wit.
Answer: soul

62. The bull must be taken by the _______.
Answer: horns

63. A bully is always a _______.
Answer: coward

64. Burn not your house to fright the _______ away.
Answer: mouse

  Try the Quiz :     Proverbs for Teens : English Proverbs A-B


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-