Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs E-F

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. The early _______ catches the worm.
Answer: bird

2. Early to bed and early to _______, Makes a man healthy, wealthy and wise.
Answer: rise

3. Easier _______ than done.
Answer: said


4. East or west, home is _______.
Answer: best

5. Easy come, _______ go.
Answer: easy

6. An _______ sack cannot stand upright.
Answer: empty

7. Empty vessels make the most _______.
Answer: sound

8. Every ass likes to hear himself _______.
Answer: bray

9. Every _______ has a silver lining.
Answer: cloud

10. Every _______ has his day.
Answer: dog

11. Every _______ thinks its own pack heaviest.
Answer: horse

12. Every Jack must have his _______.
Answer: Jill

13. Every _______ helps.
Answer: little

14. Every man is his own worst _______.
Answer: enemy

15. Every medal has two _______.
Answer: sides

16. Every _______ must be an acorn.
Answer: oak

17. Everything comes to him who _______.
Answer: waits

18. Everything must have a _______.
Answer: beginning

19. The exception proves the _______.
Answer: rule

20. Experience is the _______ of wisdom.
Answer: mother

21. Experience is the _______ of fools.
Answer: teacher

22. An eye for an eye, and a _______ for a tooth.
Answer: tooth

23. Familiarity breeds _______.
Answer: contempt

24. Finder's _______, loser's weepers.
Answer: keepers

25. Fine feathers make fine _______.
Answer: birds

26. _______ were made before forks.
Answer: Fingers

27. The first blow is half the _______.
Answer: battle

28. First _______ your hare.
Answer: catch

29. First _______, first served.
Answer: come

30. The _______ that nibbles at every bait will soon be caught.
Answer: fish

31. A fool and his _______ are soon parted.
Answer: money

32. Fools rush in where _______ fear to tread.
Answer: angels

33. For the want of a _______ the shoe was lost.
Answer: nail

34. _______ and forget.
Answer: Forgive

35. _______ favors the brave.
Answer: Fortune

36. A friend in _______ is a friend indeed.
Answer: need

37. Eavesdroppers never hear any _______ of themselves.
Answer: good

38. The _______ justifies the means.
Answer: end

39. The end makes all _______.
Answer: equal

40. An Englishman's house is his _______.
Answer: castle

41. _______ is as good as a feast.
Answer: Enough

42. Even a _______ will turn.
Answer: worm

43. Even Homer sometimes _______.
Answer: nods

44. Every _______ crows on his own dunghill.
Answer: cock

45. Every family has a _______ in the cupboard.
Answer: skeleton

46. Every flow must have its _______.
Answer: ebb

47. Every _______ has a loophole.
Answer: law

48. Every man for himself, and the _______ take the hindmost.
Answer: devil

49. Every man has his _______.
Answer: price

50. Every man has the defects of his own _______.
Answer: virtues

51. Every _______ has a wherefore.
Answer: why

52. Everybody's _______ is nobody's business.
Answer: business

53. Everyone to his _______.
Answer: taste

54. Evil to him who evil _______.
Answer: thinks

55. Example is better than _______.
Answer: precept

56. Exchange is no _______.
Answer: robbery

57. _______ is better than realization.
Answer: Expectation

58. Extremes _______.
Answer: meet

59. Faint _______ never won fair lady.
Answer: heart

60. The fairest _______ is at last withered.
Answer: rose

61. A fault _______ is half redressed.
Answer: confessed

62. Fine _______ butter no parsnips.
Answer: words

63. First _______ are most lasting.
Answer: impressions

64. First _______ and then wive.
Answer: thrive

65. Fling enough dirt and some will _______.
Answer: stick

66. Footprints on the _______ of time are not made by sitting down.
Answer: sands

67. _______ fruit is sweetest.
Answer: Forbidden

68. A forced kindness deserves no _______.
Answer: thanks

69. Forewarned is _______.
Answer: forearmed

70. Fortune _______ at least once at every man's gate.
Answer: knocks

71. From the _______ to the ridiculous is but a step.
Answer: sublime

72. Full of courtesy, full of _______.
Answer: craft

  Try the Quiz :     Proverbs for Teens : English Proverbs E-F


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-