Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs L-M

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. The last _______ makes the cup run over.
Answer: drop

2. The last _______ breaks the camel's back.
Answer: straw

3. Laugh and grow _______.
Answer: fat


4. Laugh and the world laughs with you, weep and you weep _______.
Answer: alone

5. Learn to _______ before you run.
Answer: walk

6. Lend your _______ and lose your friend.
Answer: money

7. The _______ cannot change his spots.
Answer: leopard

8. Let bygones be _______.
Answer: bygones

9. Let sleeping _______ lie.
Answer: dogs

10. A _______ is not believed when he tells the truth.
Answer: liar

11. _______ is sweet.
Answer: Life

12. A light purse makes a heavy _______.
Answer: heart

13. Lightly _______, lightly go.
Answer: come

14. Like _______, like son.
Answer: father

15. A lion may come to be beholden to a _______.
Answer: mouse

16. Little by _______ and bit by bit.
Answer: little

17. A little _______ is worth a deal of pity.
Answer: help

18. A little _______ is a dangerous thing.
Answer: learning

19. Little strokes fell great _______.
Answer: oaks

20. Live and _______.
Answer: learn

21. Live and let _______.
Answer: live

22. Live not to _______, but eat to live.
Answer: eat

23. The longest day must have an _______.
Answer: end

24. Look before you _______.
Answer: leap

25. _______ is blind.
Answer: Love

26. Love will find a _______.
Answer: way

27. Make haste _______.
Answer: slowly

28. Make _______ while the sun shines.
Answer: hay

29. Make the best of a _______ job.
Answer: bad

30. A man is known by the _______ he keeps.
Answer: company

31. Man proposes, _______ disposes.
Answer: God

32. Many hands make _______ work.
Answer: light

33. Marriages are made in _______.
Answer: heaven

34. Marriage is a _______.
Answer: lottery

35. Marry in _______, and repent at leisure.
Answer: haste

36. Men are not to be measured in _______.
Answer: inches

37. Men leap over where the hedge is _______.
Answer: lowest

38. Men make houses, women make _______.
Answer: homes

39. Might is _______.
Answer: right

40. Money begets _______.
Answer: money

41. Money is the root of all _______.
Answer: evil

42. Money _______.
Answer: talks

43. More haste, less _______.
Answer: speed

44. More than enough is too _______.
Answer: much

45. Much would have _______.
Answer: more

46. The more you _______, the more you want.
Answer: have

47. The _______ that has but one hole is quickly taken.
Answer: mouse

48. The laborer is worthy of his _______.
Answer: hire

49. Least said, _______ mended.
Answer: soonest

50. Let not the _______ go down on your wrath.
Answer: sun

51. Let not thy left _______ know what thy right hand doeth.
Answer: hand

52. Let not your _______ go wool-gathering.
Answer: wits

53. Let the buyer _______.
Answer: beware

54. Let the cobbler _______ to his last.
Answer: stick

55. Let the _______ wag.
Answer: world

56. Liars should have good _______.
Answer: memories

57. Life is not all _______ and skittles.
Answer: beer

58. Life is short and _______ is swift.
Answer: time

59. Light not a _______ to the sun.
Answer: candle

60. Like _______, like man.
Answer: master

61. Like will to _______.
Answer: like

62. Listeners hear no _______ of themselves.
Answer: good

63. Little and _______ fills the purse.
Answer: often

64. Little pitchers have long _______.
Answer: ears

65. Little things please little _______.
Answer: minds

66. The longest way round is the _______ way home.
Answer: nearest

67. Lookers-on see most of the _______.
Answer: game

68. Love _______ at locksmiths.
Answer: laughs

69. Love me _______, love me long.
Answer: little

70. Love me, love my _______.
Answer: dog

71. The love of money is the root of all _______.
Answer: evil

72. Love your neighbor, yet pull not down your _______.
Answer: fence

73. Make the _______ of a bad bargain.
Answer: best

74. Make yourself all _______ and the flies will devour you.
Answer: honey

75. A man can only die _______.
Answer: once

76. A man is as old as he _______, and a woman as old as she looks.
Answer: feels

77. A man of words and not of deeds is like a garden full of _______.
Answer: weeds

78. A man without a smiling face must not open a _______.
Answer: shop

79. _______ make the man.
Answer: Manners

80. Many a _______ makes a mickle.
Answer: little

81. Many kiss the hand they wish to _______ off.
Answer: cut

82. Many would be _______ if they had courage enough.
Answer: cowards

83. May God defend me from my _______; I can defend myself from my enemies.
Answer: friends

84. Men are _______ in their own cause.
Answer: blind

85. Men strain at gnats and swallow _______.
Answer: camels

86. A mill cannot grind with the _______ that is past.
Answer: water

87. The mills of God grind _______.
Answer: slowly

88. Misfortunes never come _______.
Answer: singly

89. A miss is as good as a _______.
Answer: mile

90. Moderation in all _______.
Answer: things

91. Money burns a hole in the _______.
Answer: pocket

92. More know Tom Fool than Tom Fool _______.
Answer: knows

93. Muck and _______ go together.
Answer: money

94. Murder will _______.
Answer: out

  Try the Quiz :     Proverbs for Teens : English Proverbs L-M


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-