Syvum Home Page

Home > English Proverbs > Print Preview

English Proverbs T-V

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

What is the missing word that completes each proverb?

1. The tailor makes the _______.
Answer: man

2. Take _______ of the pennies and the dollars will take care of themselves.
Answer: care

3. Take heed of the _______ in the grass.
Answer: snake


4. Take the bull by the _______.
Answer: horns

5. Take things as they _______.
Answer: come

6. Talk of the _______ and he's sure to appear.
Answer: devil

7. There are _______ sides to every question.
Answer: two

8. There's a _______ sheep in every flock.
Answer: black

9. There's many a good _______ played on an old fiddle.
Answer: tune

10. There's many a slip between the _______ and the lip.
Answer: cup

11. There is no garden without its _______.
Answer: weeds

12. There's no place like _______.
Answer: home

13. There's no pleasure without _______.
Answer: pain

14. There is no _______ without thorns.
Answer: rose

15. There is no _______ road to learning.
Answer: royal

16. There's no _______ without fire.
Answer: smoke

17. There is no time like the _______.
Answer: present

18. There is nothing _______ under the sun.
Answer: new

19. There is nothing constant except _______.
Answer: change

20. There is safety in _______.
Answer: numbers

21. They assume _______ who know the least.
Answer: most

22. They brag most who can do _______.
Answer: least

23. A thing of _______ is a joy forever.
Answer: beauty

24. Those who live in _______ houses should not throw stones.
Answer: glass

25. Those whom the Gods _______ die young.
Answer: love

26. Time and _______ wait for no man.
Answer: tide

27. _______ is money.
Answer: Time

28. To _______ is human, to forgive, divine.
Answer: err

29. _______ is another day.
Answer: Tomorrow

30. Tomorrow never _______.
Answer: comes

31. The _______ ever turns to the aching tooth.
Answer: tongue

32. The tongue is not _______, yet it cuts.
Answer: steel

33. Too many _______ spoil the broth.
Answer: cooks

34. A _______ is known by its fruit.
Answer: tree

35. Two blacks do not make a _______.
Answer: white

36. Two dogs fight for a _______, and a third runs away with it.
Answer: bone

37. Two _______ are better than one.
Answer: heads

38. _______ is company, three is none.
Answer: Two

39. Two's _______, three's a crowd.
Answer: company

40. Two _______ do not make a right.
Answer: wrongs

41. United we _______, divided we fall.
Answer: stand

42. Variety is the _______ of life.
Answer: spice

43. Take care of the pence and the pounds will take care of _______.
Answer: themselves

44. Take not a musket to kill a _______.
Answer: butterfly

45. Take the _______ with the smooth.
Answer: rough

46. Take the _______ for the deed.
Answer: will

47. Take things as you _______ them.
Answer: find

48. Take time by the _______.
Answer: forelock

49. _______ differ.
Answer: Tastes

50. A _______ never loses in the telling.
Answer: tale

51. There are as good _______ in the sea as ever came out of it.
Answer: fish

52. There are more ways of killing a _______ than by choking it with cream.
Answer: cat

53. There are three kinds of lies: lies, damned lies, and _______.
Answer: statistics

54. There are tricks in every _______.
Answer: trade

55. There are _______ within wheels.
Answer: wheels

56. There is a sin of _______ as well as of commission.
Answer: omission

57. There is a _______ in the affairs of men, which, taken at the flood, leads on to fortune.
Answer: tide

58. There is a time to _______ and a time to be silent.
Answer: speak

59. There is _______ among thieves.
Answer: honor

60. There's many a _______ word spoken in jest.
Answer: true

61. There's no disputing about _______.
Answer: tastes

62. There's no fool like an _______ fool.
Answer: old

63. There's no peace for the _______.
Answer: wicked

64. There is no _______ without chaff.
Answer: wheat

65. There is nothing that _______ less than civility.
Answer: costs

66. They also _______ who only stand and wait.
Answer: serve

67. The _______ end of the wedge is dangerous.
Answer: thin

68. A thing you don't want is dear at any _______.
Answer: price

69. Things are seldom what they _______.
Answer: seem

70. Things done cannot be _______.
Answer: undone

71. Think not on what you _______ as much as on what you have.
Answer: lack

72. Through _______ to the stars.
Answer: hardship

73. Through obedience learn to _______.
Answer: command

74. Throw out a sprat to catch a _______.
Answer: mackerel

75. Time is the great _______.
Answer: healer

76. _______ flies.
Answer: Time

77. Times _______.
Answer: change

78. Too much _______ lost Paradise.
Answer: curiosity

79. Trifles make perfection, but perfection is no _______.
Answer: trifle

80. Truth is stranger than _______.
Answer: fiction

81. The truth will _______.
Answer: out

82. Two of a trade can never _______.
Answer: agree

83. Uneasy lies the _______ that wears the crown.
Answer: head

84. Virtue is its own _______.
Answer: reward

85. The voice of the _______ is the voice of God.
Answer: people

  Try the Quiz :     Proverbs for Teens : English Proverbs T-V


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-