Syvum Home Page

Home > Fun > Sports > Olympics > Print Preview

Quiz on Summer Olympic Games - Shooting Olympics

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer the following questions related to Shooting events in Olympics.

1. Name the shooter from Australia who won the Olympic gold medal for Trap, both in the1996 Atlanta and the 2000 Sydney Olympics.
• Annemarie Forder
• Lauryn Mark
• Russell Mark
• Michael Diamond
Answer: Michael Diamond

2. Annemarie Forder won a bronze medal at the 2000 Sydney Olympics. Name the country she belonged to.
• China
• Denmark
• Yugoslavia
• Australia
Answer: Australia

3. Name the first female shooter in history to win an Olympic open title.
• Annemarie Forder
• Margaret Murdock
• Ruby Fox
• Zhang Shan
Answer: Zhang Shan


4. Kim Rhode won a gold medal for Double trap in the 1996 Olympics. Which country did she represent?
• USA
• China
• Denmark
• Australia
Answer: USA

5. How many maximum number of events are there in Olympic shooting?
• 10
• 12
• 15
• 17
Answer: 17

6. In which year were separate shooting events made open for women?
• 1896
• 1900
• 1980
• 1984
Answer: 1984

7. Until the 1900 Olympics, what were used as targets for Rifle shooting?
• Pigeons
• Rabbit
• Clay targets
• All the above
Answer: Pigeons

8. Name the first female shooter in history to win an Olympic medal.
• Margaret Murdock
• Ruby Fox
• Annemarie Forder
• Zhang Shan
Answer: Margaret Murdock

9. Name the shooter who became the first Asian to win a gold medal in the rapid-fire pistol event, at the 1984 Los Angeles Olympics.
• Abhinav Bindra
• Takeo Kamachi
• Taro Aso
• Ling Yang
Answer: Takeo Kamachi

10. Name the only event in Olympics in which telescopic sights are allowed.
• Military pistol
• Trap shooting
• Moving target
• Small -bore rifle
Answer: Moving target

11. The target in rifle shooting event consists of how many concentric rings?
• 3
• 5
• 7
• 10
Answer: 10

12. During which two years were the shooting events not contested in Olympic games?
• 1912, 1920
• 1904, 1928
• 1920, 1924
• 1932, 1936
Answer: 1904, 1928

13. In the rapid-fire pistol event, who won gold medals twice in a row at the 1948 London Olympic Games and the 1952 Helsinki Olympic Games?
• Karoly Takacs
• Toresten Ullman
• Ladislav Falta
• Stefan Petrescu
Answer: Karoly Takacs

14. Name the shooter who created a world record by winning a 50 m pistol event, with a margin of 15 points at the1936 Berlin Olympics.
• Willy Røgeberg
• Erich Krempel
• Torsten Ullman
• Charles des Jammonières
Answer: Torsten Ullman

15. Which new shooting event was introduced in the 1968 Mexico City Olympics?
• 25 m Rapid Fire Pistol
• Skeet
• Trap
• 50 m Pistol
Answer: Skeet


  Try the Quiz :     Olympic Quiz : Shooting


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-