Syvum Home Page

Home > Fun > Sports > Olympics > Print Preview

Quiz on Summer Olympic Games - Athletics Olympics

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer the following questions related to Athletics in Olympics.

1. Who won the men's 100 meters race at the 2004 Athens Olympics?
• Maurice Green
• Asafa Powell
• Tim Montgomary
• Justin Gatlin
Answer: Justin Gatlin

2. Liu Xiang won the 110 meters hurdles at the 2004, Athens Olympics. Which country did he represent?
• Japan
• North Korea
• China
• South Korea
Answer: China

3. Name the American athlete who consecutively won the gold medals at the 110 meters hurdles race in the 1984 and 1988 Olympic Games.
• Roger Kingdom
• Lee Calhoun
• Mark McKoy
• Liu Xiang
Answer: Roger Kingdom


4. Name the American great who won the gold medals at the Long jump event at 4 consecutive ocassions between 1984 to 1996 in the Olympic Games.
• Dwight Phillips
• Arnie Robinson
• Carl Lewis
• Randy Williams
Answer: Carl Lewis

5. Gail Devers won gold medals consecutively at the women's 100 meters race at the 1988 and 1992 Olympics Games. Which country did she represent?
• Australia
• France
• Russia
• United States of America
Answer: United States of America

6. Yelena Isinbayeva, who holds the record for the highest Pole Vault jump (4.92 meters) at the Olympic Games, belongs to which country?
• United States of America
• Australia
• France
• Russia
Answer: Russia

7. When was the event of Women's Hammer throw included in the Olympic Games?
• 2000 Sydney Olympics
• 2004 Athens Olympics
• 1996 Atlanta Olympics
• 1896 Athens Olympics
Answer: 2000 Sydney Olympics

8. Name the athlete who won the gold medal in the Triple Jump event at the 2000 Sydney Olympics.
• Christian Olsson
• Jonathan Edwards
• Kenny Harrison
• Yoel García
Answer: Jonathan Edwards

9. Who has won the gold medal for Discus throw the maximum number of times (four) in the Olympic Games?
• Al Oerter
• Virgilijus Alekna
• Clarence Houser
• Martin Sheridan
Answer: Al Oerter

10. Since when has the event of Javelin throw been included in the Olympic Games?
• 1896
• 1900
• 1906
• 1908
Answer: 1906

11. Name the athlete who has won the gold medal for the Javelin throw on three consecutive ocassions in the 1992, 1996 and 2000 Olympic games
• Steve Backley
• Andreas Thorkildsen
• Sergey Makarov
• Jan Železný
Answer: Jan Železný

12. Name the athlete who holds the record for consecutive gold medals in the Men's 5,000 meters as well as 10,000 meters race at the Olympic Games.
• Haile Gebrselassie
• Emil Zátopek
• Lasse Virén
• Paavo Nurmi
Answer: Lasse Virén

13. Which country holds the record for the maximum number of gold medals in Men's as well as Women's 4 x 100 meters relay at the Olympic Games ?
• United States of America
• Great Britain
• Germany
• Russia
Answer: United States of America

14. Kelly Holmes, who won the gold medals at the 800 meters as well as the 1500 meters events at the 2004 Athens Olympics, belonged to which country?
• United States of America
• Great Britain
• Russia
• Italy
Answer: Great Britain

15. What is the record for the longest Javelin throw after which the decision to redesign the Javelin was taken, so as to avoid the danger of the game being banished?
• 100.80 meters
• 98.80 meters
• 102.80 meters
• 104.80 meters
Answer: 104.80 meters


  Try the Quiz :     Olympic Games : Athletics in Olympics


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-