Syvum Home Page

Home > Fun > Sports > Olympics > Print Preview

France in Olympics  Olympics

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer the following questions related to the participation of France in the Modern Summer Olympic Games.

1. Which Frenchman is known as the Father of Modern Olympics?
• Pierre de Coubertin
• Demetrius Vikelas
• Henri de Baillet-Latour
• Avery Brundage
Answer: Pierre de Coubertin
Pierre de Fredy, Baron de Coubertin (commonly referred to as Baron Pierre de Coubertin) was a rich Frenchman. He is deservedly known as the Father of Modern Olympics because his vision founded the International Olympic Committee (IOC), which led to the staging of the first Modern Olympics in 1896 at Athens, Greece.


2. A French educationist devised the motto 'Citius, Altius, Fortius' of the Olympic Games. What does it stand for?
• Citadel, Attitude, Fortitude
• Faster, Higher, Stronger
• Civility, Attainment, Fortune
• Quicker, Heavier, Taller
Answer: Faster, Higher, Stronger
Father Henri Didon, a French educationist, devised  the Latin motto 'Citius, Altius, Fortius' which means Faster, Higher, Stronger.


3. Which was the main stadium for the 1900 Summer Olympics in France?
• Panathinaiko Stadium
• White City Stadium
• Luzhniki Stadium
• Vélodrome de Vincennes
Answer: Vélodrome de Vincennes
The Vélodrome de Vincennes (officially Vélodrome Jacques Anquetil - La Cipale) in Vincennes near Paris (France) was the main stadium for the 1900 Summer Olympic Games. The opening ceremony as well as the cycling, cricket, football, gymnastics, and rugby union events took place in the velodrome.



4. At the 1900 Paris Olympic Games, who won the gold medal for cricket?
• France
• Belgium
• Holland
• Great Britain
Answer: Great Britain
At the 1900 Paris Olympics, four teams (Great Britain, France, Belgium, and Holland) were supposed to compete in cricket. Since Belgium and Holland withdrew, only Great Britain played against France in a two-day game. The Great Britain team which won was awarded silver medals and the French team bronze medals. Gold and silver medals were retroactively assigned to Britain and France, respectively, by the International Olympic Committee.


5. At the 1900 Paris Olympic Games, who became the first female Olympic champion?
• Charlotte Cooper
• Helene Prevost
• Suzanne Lenglen
• Marion Jones
Answer: Charlotte Cooper
At the 1900 Paris Olympics, women took part in the games for the first time and Charlotte Cooper, already three times Wimbledon champion, took both singles and mixed doubles championships to become the first female Olympic champion.


6. How many Gold medals did the host nation France win in the 1900 Paris Olympics?
• 6
• 16
• 26
• 27
Answer: 26
In the 1900 Paris Olympic Games France won the maximum number of Gold medals.


7. In which year was the II Olympiad held in Paris?
• 1896
• 1900
• 1908
• 1924
Answer: 1900
The II Olympiad (from 14 May to 28 October) was held in the year 1900 at Paris in France.


8. In the1920 Antwerp Olympics which country was ranked first in weightlifting events?
• Belgium
• France
• Estonia
• Italy
Answer: France

9. At the 1924 Paris Olympics, which gymnast from Yugoslavia won a gold medal?
• Leon Stuklj
• Jury Chechi
• Takshi Ono
• Yokio Endo
Answer: Leon Stuklj

10. Which city was the first to host the Summer Olympics twice?
• Paris
• Athens
• London
• Berlin
Answer: Paris
Paris was the first city to host the Summer Olympic Games twice. The II Olympiad (from 14 May to 28 October 1900) and the VIII Olympiad (from 4 May to 27 July 1924) were held at Paris in France.


11. What was the serial number of the Olympic Games hosted by Paris in 1924?
• II
• IV
• VI
• VIII
Answer: VIII
The VIII Olympiad (from 4 May to 27 July 1924) was held at Paris in France.


12. How many Gold medals did the host nation France win in the 1924 Paris Olympics?
• 9
• 11
• 13
• 15 
Answer: 13

13. How many medals has France won altogether in the Summer Olympics upto the 2008 Beijing Olympics?
• 85
• 245
• 596
• 696
Answer: 596
France has won 596 medals altogether in the Summer Olympics excluding the 2008 Beijing Olympics.


14. How many Gold medals has France won altogether in the Summer Olympics upto the 2008 Beijing Olympics?
• 84
• 104
• 184
• 200
Answer: 184
France has won 184 Gold medals (196 silver and 216 bronze) altogether in the Summer Olympics up to the 2008 Beijing Olympics.


15. When did India participate in the Olympic Games for the first time ?
• 1896 Athens Olympics
• 1900 Paris Olympics
• 1904 St. Louis Olympics
• 1948 London Olympics
Answer: 1900 Paris Olympics

16. How many Gold medals has France won in the 2008 Beijing Olympics?
• 5
• 7
• 16
• 17
Answer: 7
France has won 7 Gold medals (16 silver and 17 bronze) in the 2008 Beijing Olympics.


17. How many medals has France won altogether in the 2008 Beijing Olympics?
• 17
• 35
• 40
• 43
Answer: 40
France has won 40 medals (7 gold, 16 silver and 17 bronze) altogether in the 2008 Beijing Olympics.


18. At which position is France in the total medals count?
• 4th
• 6th
• 7th
• 11th
Answer: 7th
France ranks 7th in the total medals count (rank by total is calculated by total number of gold, silver and bronze medals) in the 2008 Beijing Olympics.



  Try the Quiz :     Quiz on Summer Olympic Games - France in Olympics


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-