Syvum Home Page

Home > Fun > Sports > Olympics > Print Preview

Quiz on Summer Olympic Games - Gymnastics Olympics

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer the following questions related to Gymnastics.

1. The first women's Olympic competition in gymnastics were held in which year?
• 1900
• 1928
• 1932
• 1936
Answer: 1928

2. Name the player who won 18 olympic medals from the1956 to 1964 Olympics.
• Hana Ruzickova
• Larissa Paatrik
• Larissa Latynina
• Karin Zanz
Answer: Larissa Latynina

3. What are the different disciplines in Teamgym?
• Tumbling and Floor.
• Trampette, Tumbling and Floor.
• Pommel Horse, Parallel Bars, Floor.
• High Bar, Pommel Horse.
Answer: Trampette, Tumbling and Floor.


4. Name the player who won 2 gold medals for the balance beam and the floor exercise events at the 1972 Munich Olympics.
• Agnes Keleti
• Olga Korbut
• Hana Ruzickova
• Larissa Paatrik
Answer: Olga Korbut

5. Name the player who was paralyzed after falling on vault in 1998.
• Takshi Ono
• Boris Shakhlin
• Sang Lan
• Yokio Endo
Answer: Sang Lan

6. Akinori Nakayama, the gymnast who won 7 medals in various events at 1968 Mexico Olympics belonged to which country?
• China
• Denmark
• Japan
• Yugoslavia
Answer: Japan

7. Name the player who won the Olympics title in the rings at the 1996 Atlanta olympics and was third at the 2004 Athens olympics.
• Albert Azaryan
• Jordan Jovtchev
• Jury Chechi
• Yuri van Gelder
Answer: Jury Chechi

8. Yurchenko loop is performed on which of the following apparatus?
• Flying Rings
• Parallel bars
• Horizontal bar
• Balance beam
Answer: Balance beam

9. Name the gymnast from Yugoslavia to earn a gold medal at the 1924 Paris Olympics.
• Jury Chechi
• Takshi Ono
• Yokio Endo
• Leon Stuklj
Answer: Leon Stuklj

10. Mary Luo Retton was the first gymnast to win a gold medal in the 1984 Los Angeles Olympics. Which country did she represent?
• USA
• Britian
• Denmark
• France
Answer: USA

11. In which year were the trampoline gymnastics included in Olympics?
• 1992
• 1996
• 2000
• 2004
Answer: 2000

12. Name the first gymnast in history to score a perfect 10 in the 1976 Canada Olympics.
• Olga Korbut
• Mary Luo Retton
• Shannon Miller
• Nadia Comaneci
Answer: Nadia Comaneci

13. Which country won the men's and women's gold medalsin the trampoline gymnastics events at the 2000 Sydney Olympic Games?
• Britian
• USA
• France
• Russia
Answer: Russia

14. Name first American player who won the Olympic all-around championship at the 2004 Seoul Olympic Games.
• Paul Hamm
• Morgan Hamm
• Nikolai Andrianov
• Sawao Kato
Answer: Paul Hamm

15. Kyle Shewfelt, who won the gold medal in the men's floor exercise competition at the 2004 Athens Olympics belonged to which country?
• Britian
• Denmark
• Canada
• France
Answer: Canada


  Try the Quiz :     Olympic Quiz : Gymnastics


Contact Info © 1999-2018 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-