Syvum Home Page

Home > Fun > Sports > Olympics > Print Preview

Quiz on Summer Olympic Games - Olympic Medals Olympics

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer the following questions related to the Olympic Medals.

1. Which images were embossed on the medals of 1980 Moscow Olympic games?
• Victory seated above stadium, A stylised Olympic Bowl with a burning flame.
• Victory seated above stadium , Dove of Peace flying, laurel branch in beak, logo above.
• Victory seated above stadium ,Winner carried by jubilant athletes.
• Victory with wreath seated above stadium ,Winner carried by jubilant athletes.
Answer: Victory seated above stadium, A stylised Olympic Bowl with a burning flame.

2. What is the total number of medals clinched by Germany  in the 1992 Olympic games?
• 87
• 99
• 82
• 95
Answer: 82

3. Which country clinched the highest number of Gold medals in 1988?
• USSR
• Democratic Republic of Germany
• USA
• South Korea
Answer: USSR


4. How many Gold medals did Australia win in the 2004 Athens Olympic Games?
• 12
• 16
• 17
• 19
Answer: 17

5. Who won a Bronze medal for the 10 Km Women's race walk in the 1996 Atlanta Olympic games?
• Perrone Elisabetta
• Nikolayeva Yelena
• Wang Yan
• Giordano Rossella
Answer: Nikolayeva Yelena

6. What is the total number of Gold medals clinched by Australia in the 1996 Atlanta Olympic games?
• 5
• 8
• 9
• 10
Answer: 9

7. Who won the Silver medal for the Women's-Singles Badminton in 2004 Olympic games hosted by Australia?
• Audina, Mia
• Zhou, Mi
• Yun, Dai
• Zhang, Ning
Answer: Audina, Mia

8. How many Gold medals were won by Denmark in the 2004 Athens Olympic games?
• 1
• 2
• 6
• 7
Answer: 2

9. Name the only player from Italy who won the Silver medal in the 1912 Sweden Olympics.
• Pietro Speciale
• Fernando Altimani
• Adolfo Tunesi
• Nedo Nadi
Answer: Pietro Speciale

10. List the number of countries with medals until 1996 Olympics.
• 125
• 128
• 132
• 118
Answer: 128

11. What is the total number of Gold medals won by Russia  in the 1996 Atlanta Olympic games?
• 23
• 26
• 28
• 36
Answer: 26

12. What is the total number of Gold medals won by USA in the1988 Seoul Olympic games?
• 33
• 34
• 36
• 38
Answer: 36

13. Which nation stood 1st in the list of Gold medals winner in the 2004 Athens Olympic games?
• USA
• France
• Germany
• Finland
Answer: USA

14. How many nations have competed at the Olympic Games until the 2004 Olympic games?
• 200
• 211
• 213
• 214
Answer: 211

15. Who created the design of the 2004 Athens Olympic games medal?
• Sung-Chun Yang
• Erik Lindberg /Bertram Mackennal
• Elena Votsi
• Guiseppe Cassioli
Answer: Elena Votsi


  Try the Quiz :     Olympic Quiz : Olympic Medals


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-