Syvum Home Page

Home > Fun > Sports > Olympics > Print Preview

Quiz on Summer Olympic Games - Host Countries Olympics

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the YEAR OF THE SUMMER OLYMPICS, identify the HOST COUNTRY

1. 1896 Summer Olympics
Answer: Greece
The I Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Athens in Greece from 6 April to 15 April 1896.


2. 1900 Summer Olympics
Answer: France
The II Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Paris in France from 14 May to 28 October 1900.


3. 1904 Summer Olympics
Answer: United States
The III Olympiad (Summer Olympic Games) was held at St. Louis, Missouri in United States of America (USA) from 1 July to 23 November 1904.



4. 1908 Summer Olympics
Answer: United Kingdom
The IV Olympiad (Summer Olympic Games) was held at London in United Kingdom from 27 April to 31 October 1908.


5. 1912 Summer Olympics
Answer: Sweden
The V Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Stockholm in Sweden from 5 May to 27 July 1912.


6. 1916 Summer Olympics
Answer: Germany
The VI Olympiad (Summer Olympic Games) was to be held at Berlin, Germany in 1916, but was cancelled due to World War I.


7. 1920 Summer Olympics
Answer: Belgium
The VII Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Antwerp in Belgium from 20 April to 12 September 1920.


8. 1924 Summer Olympics
Answer: France
The VIII Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Paris in France from 4 May to 27 July 1924.


9. 1928 Summer Olympics
Answer: Netherlands
The IX Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Amsterdam in the Netherlands from 17 May to 12 August 1928.


10. 1932 Summer Olympics
Answer: United States
The X Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Los Angeles, California in United States of America (USA) from 30 July to 14 August 1932.


11. 1936 Summer Olympics
Answer: Germany
The XI Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Berlin in Germany from 1 August to 16 August 1936.


12. 1940 Summer Olympics
Answer: Japan
The XII Olympiad (Summer Olympic Games) was to be held at Tokyo, Japan in 1940, but was cancelled due to World War II.


13. 1944 Summer Olympics
Answer: United Kingdom
The XIII Olympiad (Summer Olympic Games) was to be held at London, United Kingdom in 1944, but was cancelled due to World War II.


14. 1948 Summer Olympics
Answer: United Kingdom
The XIV Olympiad (Summer Olympic Games) was held at London in United Kingdom from 29 July to 14 August 1948.


15. 1952 Summer Olympics
Answer: Finland
The XV Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Helsinki in Finland from 19 July to 3 August 1952.


16. 1956 Summer Olympics
Answer: Australia
The XVI Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Melbourne in Australia from 22 November to 8 December 1956. Only the equestrian events were held at Stockholm in Sweden.


17. 1960 Summer Olympics
Answer: Italy
The XVII Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Rome in Italy from 25 August to 11 September 1960.


18. 1964 Summer Olympics
Answer: Japan
The XVIII Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Tokyo in Japan from 10 October to 24 October 1964.


19. 1968 Summer Olympics
Answer: Mexico
The XIX Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Mexico City in Mexico from 12 October to 27 October 1968.


20. 1972 Summer Olympics
Answer: Germany
The XX Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Munich in Germany from 26 August to 11 September 1972.


21. 1976 Summer Olympics
Answer: Canada
The XXI Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Montreal in Canada from 17 July to 1 August 1976.


22. 1980 Summer Olympics
Answer: Soviet Union
The XXII Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Moscow in Soviet Union from 19 July to 3 August 1980.


23. 1984 Summer Olympics
Answer: United States
The XXIII Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Los Angeles, California in United States of America (USA) from 28 July to 12 August 1984.


24. 1988 Summer Olympics
Answer: South Korea
The XXIV Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Seoul in South Korea from 17 September to 2 October 1988.


25. 1992 Summer Olympics
Answer: Spain
The XXV Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Barcelona in Spain from 25 July to 9 August 1992.


26. 1996 Summer Olympics
Answer: United States
The XXVI Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Atlanta, Georgia in United States of America (USA) from 19 July to 4 August 1996.


27. 2000 Summer Olympics
Answer: Australia
The XXVII Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Sydney in Australia from 15 September to 1 October 2000.


28. 2004 Summer Olympics
Answer: Greece
The XXVIII Olympiad (Summer Olympic Games) was held at Athens in Greece from 13 August to 29 August 2004.


29. 2008 Summer Olympics
Answer: China
The XXIX Olympiad (Summer Olympic Games) is being held at Beijing in China from 8 August to 24 August 2008.


30. 2012 Summer Olympics
Answer: United Kingdom
The XXX Olympiad (Summer Olympic Games) are to be held at London in United Kingdom from 27 July to 12 August 2012.



  Try the Quiz :     Quiz on Summer Olympic Games - Host Countries


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-