Syvum Home Page

Home > Fun > Sports > Olympics > Print Preview

Quiz on Summer Olympic Games - Water Sports Olympics

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Answer the following questions related to Water Sports events in Olympics.

1. Who was the famous US swimmer who won 5 gold medals in the 2004 Athens Olympics?
• Ian Thorpe
• Tom Dolan
• Michael Phelps
• Danyon Loader
Answer: Michael Phelps

2. In the 2004 Athens Olympics, USA got the first place in swimming events. How many medals did it win?
• 26
• 28
• 30
• 31
Answer: 28

3. Which male swimmer held a record for clearing the 50-m freestyle event at 1992 Barcelona Olympics?
• Ian Thorpe
• Michael Phelps
• Grant Hackett
• Alexander Popov
Answer: Alexander Popov


4. In which year was swimming made open for women?
• 1896
• 1900
• 1908
• 1912
Answer: 1912

5. In the 1972 Munich Olympics, which new event was introduced under water sports?
• 1500 m freestyle
• Windsurfing
• Water polo
• White-water canoeing
Answer: White-water canoeing

6. Which male swimmer held a record for clearing both, the100-meters and the 200-meters Backstroke at the 2004 Athens Olympics?
• Aaron Peirsol
• Ian Thorpe
• Michael Phelps
• Kosuke Kitajima
Answer: Aaron Peirsol

7. Which female swimmer held a record for clearing both, the 200-meters and the 400-meters individual medley at the 2004 Athens Olympics?
• Misty Hyman
• Agnes Kovacs
• Brooke Bennett
• Yana Klochkova
Answer: Yana Klochkova

8. In which year was the water polo event introduced in Olympics?
• 1904
• 1908
• 1900
• 1912
Answer: 1900

9. Who was the first gold medalist to win the 100-meters freestyle event?
• Austrian Paul Neumann
• Ioannis Malokinis
• Kosuke Kitajima
• Alfred Hajos
Answer: Alfred Hajos

10. Name the male swimmer who created a world record by winning 7 gold medals at the1972 Munich Olympics.
• Daichi Suzuki
• David Berkoff
• Ian Thorpe
• Mark Spitz
Answer: Mark Spitz

11. Name the male swimmer who has won 5 Olympic medals and 36 national championships.
• Mark Spitz
• Grant Hackett
• Johnny Weissmuller
• David Berkoff
Answer: Johnny Weissmuller

12. Name the first female swimmer to win 2 gold medals at the 1948 London Olympics.
• Victoria Draves
• Kartin Meissner
• Dorothea DuPon
• Brooke Bennett
Answer: Victoria Draves

13. What is the duration of each quarter in the Olympic water polo match?
• 5 minutes
• 7 minutes
• 10minutes
• 12 minutes
Answer: 7 minutes

14. Kayak and Canadian come under which Olympic water sports?
• Rowing
• Yacthing
• Water polo
• Canoeing
Answer: Canoeing

15. Which class of yacthing is the fastest?
• Tornado
• Star
• Flying Dutchman
• Soling
Answer: Tornado


  Try the Quiz :     Olympic Quiz : Water Sports and Swimming


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-