Syvum Home Page

Home > Fun > Sports > Olympics > Print Preview

Quiz on Winter Olympic Games - Host Countries Olympics

Formats Info Page Worksheet / Test Paper Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Given the YEAR OF THE WINTER OLYMPICS, identify the HOST COUNTRY

1. 1924 Winter Olympics
Answer: France
The I Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Chamonix in France from 25 January to 4 February 1924.


2. 1928 Winter Olympics
Answer: Switzerland
The II Olympiad (Winter Olympic Games) was held at St. Moritz in Switzerland from 11 February to 19 February 1928.


3. 1932 Winter Olympics
Answer: United States
The III Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Lake Placid, New York in United States of America (USA) from 4 February to 15 February 1932.



4. 1936 Winter Olympics
Answer: Germany
The IV Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Garmisch-Partenkirchen in Germany from 6 February to 16 February 1936.


5. 1940 Winter Olympics
Answer: Japan
The V Olympiad (Winter Olympic Games) was to be held at Sapporo, Japan in 1940, but was cancelled due to World War II.


6. 1944 Winter Olympics
Answer: Italy
The V Olympiad (Winter Olympic Games) was to be held at Cortina d'Ampezzo, Italy in 1940, but was cancelled due to World War II.


7. 1948 Winter Olympics
Answer: Switzerland
The V Olympiad (Winter Olympic Games) was held at St. Moritz in Switzerland from 30 January to 8 February 1948.


8. 1952 Winter Olympics
Answer: Norway
The VI Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Oslo in Norway from 14 February to 25 February 1952.


9. 1956 Winter Olympics
Answer: Italy
The VII Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Cortina d'Ampezzo in Italy from 26 January to 6 February 1956.


10. 1960 Winter Olympics
Answer: United States
The VIII Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Squaw Valley, California in United States of America (USA) from 18 February to 28 February 1960.


11. 1964 Winter Olympics
Answer: Austria
The IX Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Innsbruck in Austria from 29 January to 9 February 1964.


12. 1968 Winter Olympics
Answer: France
The X Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Grenoble in France from 6 February to 18 February 1968.


13. 1972 Winter Olympics
Answer: Japan
The XI Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Sapporo in Japan from 3 February to 13 February 1972.


14. 1976 Winter Olympics
Answer: Austria
The XII Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Innsbruck in Austria from 4 February to 15 February 1976.


15. 1980 Winter Olympics
Answer: United States
The XIII Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Lake Placid, New York in United States of America (USA) from 14 February to 23 February 1980.


16. 1984 Winter Olympics
Answer: Yugoslavia
The XIV Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Sarajevo in Yugoslavia from 7 February to 19 February 1984.


17. 1988 Winter Olympics
Answer: Canada
The XV Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Calgary in Canada from 13 February to 28 February 1988.


18. 1992 Winter Olympics
Answer: France
The XVI Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Albertville in France from 8 February to 23 February 1992.


19. 1994 Winter Olympics
Answer: Norway
The XVII Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Lillehammer in Norway from 12 February to 27 February 1994.


20. 1998 Winter Olympics
Answer: Japan
The XVIII Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Nagano in Japan from 7 February to 22 February 1998.


21. 2002 Winter Olympics
Answer: United States
The XIX Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Salt Lake City, Utah in United States of America (USA) from 8 February to 24 February 2002.


22. 2006 Winter Olympics
Answer: Italy
The XX Olympiad (Winter Olympic Games) was held at Turin in Italy from 10 February to 26 February 2006.


23. 2010 Winter Olympics
Answer: Canada
The XXI Olympiad (Winter Olympic Games) are to be held at Vancouver in Canada from 10 February to 28 February 2010.


24. 2014 Winter Olympics
Answer: The Russian Federation
The XXII Olympiad (Winter Olympic Games) are to be held at Sochi in The Russian Federation from 7 February to 23 February 2014.



  Try the Quiz :     Quiz on Winter Olympic Games - Host Countries


Contact Info © 1999-2017 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-