Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Chinese (Traditional) > Print Preview

Chinese (Traditional) Vocabulary Word List and Game
TRAIN STATION 2 : 火車站2

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : 翻譯以下詞成英語



1. book stand
Answer: 書立場
shu li [chang;chang]
书立场

2. blanket
Answer: 毯子
tan zi
毯子

3. breakfast
Answer: 早餐
zao can
早餐


4. cafeteria
Answer: 自助食堂
zi zhu [shi;si] tang
自助食堂

5. car rental
Answer: 出租汽車
chu zu qi [che;ju]
出租汽车

6. credit card
Answer: 信用卡
xin yong [ka;qia]
信用卡

7. dining car
Answer: 餐車
can [che;ju]
餐车

8. dinner
Answer: 晚餐
wan can
晚餐

9. fine
Answer:
[hao;hao]

10. guard
Answer: 衛兵
wei bing
卫兵

11. information
Answer: 信息
xin xi
信息

12. luggage trolley
Answer: 行李臺車
[hang;hang;heng;xing] li [tai;tai] [che;ju]
行李台车

13. luggage van
Answer: 行李車
[hang;hang;heng;xing] li [che;ju]
行李车

14. lunch
Answer: 午餐
wu can
午餐

15. magazine
Answer: 雜誌
za zhi
杂志

16. meal
Answer: 膳食
shan [shi;si]
膳食

17. newspaper
Answer: 報紙
bao zhi
报纸

18. newspaper vendor
Answer: 報紙供營商
bao zhi [gong;gong] ying shang
报纸供营商

19. non-vegetarian
Answer: 非素食主義者
fei su [shi;si] zhu yi zhe
非素食主义者

20. number
Answer: 數字
[shu;shu;shuo] zi
数字

21. pharmacy, chemist
Answer: 藥房,化學家
yao fang ,[hua;hua] xue [jia;jia;jie]
药房,化学家

22. pillow
Answer: 枕頭
zhen tou
枕头

23. railway
Answer: 鐵路
tie lu
铁路

24. restaurant
Answer: 餐館
can guan
餐馆

25. snack
Answer: 快餐
kuai can
快餐

26. stop
Answer: 中止
[zhong;zhong] zhi
中止

27. taxi stand
Answer: 計程車車站
ji cheng [che;ju] [che;ju] zhan
计程车车站

28. telephone
Answer: 電話
dian hua
电话

29. ticket
Answer:
piao

30. ticket collector
Answer: 收票員
shou piao [yuan;yun;yun]
收票员

31. time
Answer: 時間
shi [jian;jian]
时间

32. time of arrival
Answer: 到達時間
dao da shi [jian;jian]
到达时间

33. time of departure
Answer: 出發時間
chu [fa;fa] shi [jian;jian]
出发时间

34. vegetarian
Answer: 素食主義者
su [shi;si] zhu yi zhe
素食主义者

35. window seat
Answer: 靠窗座位
kao chuang zuo wei
靠窗座位

  Try the Quiz :     Chinese (Traditional) Vocabulary Word List and Game : TRAIN STATION 2


Contact Info © 1999-2022 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-