Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Japanese (Hiragana) > Print Preview

Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game
BEDROOM : しんしつ

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : えいごにつぎのたんごをほんやくしなさい



1. alarm clock
Answer: めざましい
mezamashii
目覚し時計

2. armchair
Answer: ひじかけいす
hijikakeisu
肘掛け椅子

3. bed
Answer: しんだい
shindai,beddo
寝台
ベッド


4. blanket
Answer: もうふ
moufu
毛布

5. bolster
Answer: ちょうまくら
choumakura
長枕

6. carpet
Answer: じゅうたん
juutan
絨緞 

7. closet
Answer: おしいれ
oshiire
押入れ

8. curtain
Answer: まく
maku、kāten
カーテン

9. dressing-table
Answer: けしょうテーブル
keshouteeburu
化粧テーブル

10. hanger
Answer: ようふくかけ
youfukukake、hanga-
洋服掛け
ハンガー  

11. lamp
Answer: あかり
ranpu、akari
明かり
ランプ

12. lamp shade
Answer: あかり
ranpu、akari
明かり
ランプ

13. mattress
Answer: しきぶとん
shikibuton,mattoresu
敷き布団
マットレス

14. mirror
Answer: かがみ
kagami

15. pillow
Answer: まくら
makura

16. pillowcase
Answer: まくらカバー
makurakaba-
枕カバー

17. plug
Answer: さしこみ
sashikomi,konsento
差し込み
コンセント

18. quilt
Answer: さしこ
sashiko、kiruto
刺し子
キルト

19. reading lamp
Answer: あかり
ranpu、akari
明かり
ランプ

20. rug
Answer: しきもの
shikimono
敷物

21. sheet
Answer: しきふ
shikifu、shiーtsu
敷布
シーツ

22. socket
Answer: でんきゅううけ
denkyuuke、soketto
電球受け
ソケット

23. telephone
Answer: でんわ
denwa
電話

24. wardrobe
Answer: いしょうダンス,ようふくダンス
Ishoudansu,youfukudansu
衣装ダンス、洋服ダンス

  Try the Quiz :     Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game : BEDROOM


Contact Info © 1999-2022 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-