Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Japanese (Hiragana) > Print Preview

Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game
DAYS and MONTHS : にちとつき

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : えいごにつぎのたんごをほんやくしなさい



1. day
Answer: にち
nichi

2. Monday
Answer: げつようび
getsuyoubi
月曜日

3. Tuesday
Answer: かようび
kayoubi
火曜日


4. Wednesday
Answer: すいようび
suiyoubi
水曜日

5. Thursday
Answer: もくようび
mokuyoubi
木曜日

6. Friday
Answer: きんようび
kinyoubi
金曜日

7. Saturday
Answer: どようび
doyoubi
土曜日

8. Sunday
Answer: にちようび
nichiyoubi
日曜日

9. month
Answer: げつ、がつ
getsu,gatsu
月、

10. January
Answer: いちがつ
ichigatsu
一月、

11. February
Answer: にがつ
nigatsu
二月、

12. March
Answer: さんがつ
sangatsu
三月、

13. April
Answer: しがつ
shigatsu
四月、

14. May
Answer: ごがつ
gogatsu
五月、

15. June
Answer: ろくがつ
rokugatsu
六月、

16. July
Answer: しちがつ
shichigatsu
七月、しちがつ

17. August
Answer: はちがつ
hachigatsu
八月、はちがつ

18. September
Answer: くがつ
kugatsu
九月、

19. October
Answer: じゅうがつ
juugatsu
十月、

20. November
Answer: じゅういちがつ
juuichigatsu
十一月、

21. December
Answer: じゅうにがつ
juunigatsu
十二月、

  Try the Quiz :     Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game : DAYS and MONTHS


Contact Info © 1999-2022 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-