Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Japanese (Hiragana) > Print Preview

Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game
DINING ROOM : しょくどう

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : えいごにつぎのたんごをほんやくしなさい



1. bowl
Answer: わん
wan

2. candle
Answer: ろうそく
rousoku
蝋燭

3. candlestick
Answer: しょくだい、ろうそくだて
shokudai,rousokudate
燭台、蝋燭立て


4. chair
Answer: いす
isu
椅子

5. chinaware
Answer: とうじき
toujiki
陶磁器

6. crockery
Answer: せともの、とうじきるい
setomono, toujikirui
瀬戸物、陶磁器類

7. cutlery
Answer: しょっきるい
shokkirui
食器類

8. jug
Answer: みずさし
mizusashi
水差し

9. knife
Answer: ほうちょう
houchou, naifu
包丁
ナイフ

10. plate
Answer: さら、へいさら
sara,heisara
皿 平皿

11. salt shaker
Answer: しおいれ
shioire
塩入れ

12. saucer
Answer: うきさら
ukesara
受け皿

13. silverware
Answer: ぎんき
ginki
銀器

14. spoon
Answer: さじ
saji, supuun
スプーン,

15. teapot
Answer: ちゃびん
chabin, teipotto
茶瓶
ティーポット.

16. tray
Answer: ぼん
bon, toree
トレー

  Try the Quiz :     Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game : DINING ROOM


Contact Info © 1999-2022 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-