Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Japanese (Hiragana) > Print Preview

Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game
GEOMETRY 2 : きかがく 2

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : えいごにつぎのたんごをほんやくしなさい



1. concave
Answer: おうめん
oumen
凹面

2. convex
Answer: とつめん
totsumen
凸面

3. edge
Answer: ふち、はし
fuchi、hashi
縁、端 


4. ellipse
Answer: ちょうえん
chouen
長円

5. hemisphere
Answer: はんきゅうたい
hankyuutai
半球体

6. heptagon
Answer: しちかっけい
shichikakkei
七角形

7. hexagon
Answer: ろっかけい
rokkakei
六角形

8. oval
Answer: らんけい
rankei
卵形

9. parallel lines
Answer: へいこうせん
heikousen
平行線

10. parallelogram
Answer: へいこうしへんけい
heikoushihenkei
平行四辺形

11. pentagon
Answer: ごかっけい
gokakkei
五角形

12. perpendicular lines
Answer: すいせん
suisen
垂線 

13. plane
Answer: へいめん
heimen
平面

14. polygon
Answer: たかっけい
takakkei
多角形

15. quadrangle
Answer: しかっけい
shikakkei
四角形

16. ray
Answer: こうせん
kousen,rei
光線,
レイ

17. rhombus
Answer: りょうけい、はすほうけい
ryoukei、hasuhoukei
菱形, 斜方形 

18. segment
Answer: くきり、ぶぶん
kukiri,bubun
区切り、部分

19. straight line
Answer: ちょくせん
chokusen
直線

20. vertex
Answer: とうちょう
touchou
頭頂 

  Try the Quiz :     Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game : GEOMETRY 2


Contact Info © 1999-2022 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-