Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Japanese (Hiragana) > Print Preview

Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game
NATURAL DISASTERS : てんさい

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : えいごにつぎのたんごをほんやくしなさい



1. blizzard
Answer: おおふぶき、ぼうふうせつ
oofubuki,boufusetsu
大吹雪, 暴風雪

2. cyclone
Answer: ていきあつ
teikiatsu,saikuron
低気圧.
サイクロン,

3. deluge
Answer: だいこうずい、はんらん
daikouzui,hanran
大洪水, 氾濫


4. drought
Answer: ひでり
hideri
日照り

5. earthquake
Answer: じしん
jisjin
地震

6. famine
Answer: ききん
kikin
飢饉

7. flood
Answer: こうずい
kouzui
洪水

8. hailstorm
Answer: こうひょう
kouhyou
降雹

9. hurricane
Answer: ぐふう
gufuu
颶風

10. snowstorm
Answer: ふぶき
fubuki
吹雪

11. storm
Answer: ぼうふう
boufuu
嵐、暴風

12. tempest
Answer: おおあらし、ぼうふうう
ooarashi,boufuu
大あらし, 暴風雨

13. tornado
Answer: ぐふう、ぼうふうう
gufuu,boufuu
颶風、暴風雨

14. typhoon
Answer: たいふう
taifuu
台風

15. volcanic erruption
Answer: ふんか
funka
噴火

16. whirlpool
Answer: うずまき
uzumaki
渦巻き

17. whirlwind
Answer: せんぷう
senpuu
旋風 

  Try the Quiz :     Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game : NATURAL DISASTERS


Contact Info © 1999-2022 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-