Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Japanese (Hiragana) > Print Preview

Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game
OCCUPATIONS and PROFESSIONS 3 : しょくぎょう 3

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : えいごにつぎのたんごをほんやくしなさい



1. archaeologist
Answer: こうこがくしゃ
koukogakushya
考古学者 

2. attorney
Answer: だいりにん
dairinin
代理人

3. banker
Answer: ぎんこういん
ginkounin
銀行員


4. biologist
Answer: せいぶつがくしゃ
seibutsugakushya
生物学者

5. broker
Answer: かぶしきちゅうかいいん
kabushikichuukaiin
株式仲買人

6. bus driver
Answer: ばすうんてんしゅ
basuuntenshya
バス運転手

7. businessman
Answer: しょうばいしゃ
shyoubaishya
商売者

8. cashier
Answer: すいとうがかり
suitougakari
出納係

9. chemist, pharmacist
Answer: やくざいし
yakuzaishi
薬剤師

10. clerk
Answer: しょき
shoki
書記

11. coach
Answer: しどういん
shidouin, koochi
指導員、
コーチ

12. consultant
Answer: そうだんあいて、こもんいし
soudanaite, komomishi
相談相手、顧問医師

13. counsellor
Answer: そうだんあいて、こもんいし
soudanaite, komomishi
相談相手、顧問医師

14. dentist
Answer: はいしゃ
haishya
歯医者

15. designer
Answer: せっけいしゃ
sekkeishya, dezainaa
設計者
デザイナー,

16. economist
Answer: けざいがくしゃ
keizaigakushya
経済学者

17. electrician
Answer: でんきがかり
denkigakari
電気係

18. employee
Answer: ひこようしゃ、じゅうぎょういん
hiyoushya, jyugyoin
被雇用者、従業員、

19. fireman
Answer: しょうぼうし
shouboushi
消防士

20. manager
Answer: けいえいしゃ、かんりしゃ
keieishya, kanrishya
経営者、管理者

21. optician
Answer: がんきょうしょうにん
gankyoushounin
眼鏡商人

22. physician
Answer: ないかい
naikai
内科医

23. police
Answer: けいさつ
keisatsu
警察

24. president
Answer: だいとうりょう
daitouryou
大統領

25. programmer
Answer: ばんぐみさくせいしゃ
bangumisakuseishya
番組作成者

26. psychiatrist
Answer: せいしんびょういん
seishinbyouin
精神病医

27. receptionist
Answer: うけつけがかり
uketsukegakari
受付係,
フロント係

28. researcher
Answer: けんきゅういん、ちょうさいん
kenkyuin, chyousain
研究員; 調査員

29. saleswoman
Answer: じょうせいてんいん
jyouseitenin
女性店員

30. shopkeeper
Answer: てんいん
tenin
店員

31. steward
Answer: しつじ、かれい
shitsuji, karei
執事, 家令

32. taxi driver
Answer: タクシうんてんしゅ
takushiuntenshya
タクシ運転手

33. worker
Answer: ろうどうしゃ、しょっこう
roudoushya,shyokkou
労働者, 職工

  Try the Quiz :     Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game : OCCUPATIONS and PROFESSIONS 3


Contact Info © 1999-2022 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-