Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Japanese (Hiragana) > Print Preview

Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game
OCCUPATIONS and PROFESSIONS 4 : しょくぎょう 4

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : えいごにつぎのたんごをほんやくしなさい



1. bank teller
Answer: きんせんすいとうがかり
sanseisuitougakari
金銭出納係 

2. bibliographer
Answer: しょしがくしゃ、
shoushigakushya
書誌学者, 図書学者

3. clown
Answer: かやくしゃ、どうけし
kayakushya, doukeshi
化役者, 道化師 


4. cowboy
Answer: ぼくどう
bakudou
牧童

5. decorator
Answer: そうしょくしゃ
soushokushya
装飾者

6. dressmaker
Answer: さいほうし
saihoushi
裁縫師

7. film director
Answer: えいがかんとく
eigakantoku
映画監督

8. florist
Answer: はなや
hanaya
花屋

9. forest ranger
Answer: しんりんけいびたい
shinrinkeihidai
森林警備隊

10. fortuneteller
Answer: えきしゃ
ekishya
易者

11. garbage collector, dustman
Answer: ごみしゅうしゅうにん
gomishyushyunin
塵収集人

12. historian
Answer: れきしか
rekishika
歴史家

13. housewife
Answer: しゅふ
shubu
主婦

14. hunter
Answer: りょうし
ryoushi
猟師

15. lawyer, barrister,counselor
Answer: べんごうし
bengoushi
弁護士

16. librarian
Answer: ししょ
shisho
司書

17. masseur
Answer: マッサアジし、あんま
massaajishi, anma
マッサージ師, 按摩、

18. meteorologist
Answer: きしょうがくしゃ
kishougakushya
気象学者

19. miner
Answer: こうふ
koufu
坑夫

20. model
Answer: もはん
mohan
模範

21. nanny, nursemaid
Answer: こもりじょ
komorijo
子守女

22. nun
Answer: しゅどうしゃ、にそう
shudoushya, nisou
修道女, 尼僧、

23. pathologist
Answer: びょうりがくしゃ、びょうりい
byourigakusya, byourii
病理学者, 病理医

24. peasant
Answer: こさくのう、きょびゃくしょう
kosakunou, kyobyakushyou
小作農, 小百姓.

25. philosopher
Answer: てつがくしゃ
tetsugakushya
哲学者

26. physicist
Answer: ぶつりがくしゃ
butsurigakushya
物理学者

27. policewoman
Answer: ふけい
fukei
婦警

28. psychologist
Answer: しんりがくしゃ
shinrigakushya
心理学者

29. radiologist
Answer: ほうしゃせんいしゃ
houshyasenishya
放射線医師.

30. reporter
Answer: ほうこくしゃ
houkokushya
報告者 

31. tax inspector
Answer: そぜいけんさかん
sozeikensakan
租税検査官

32. technician
Answer: ぎじゅつか
gijutsuka
技術家

33. telepathist
Answer: テレバシーのうりょくしゃ
terebashiinouryokushya
テレパシー能力者

34. telephone operator, telephonist
Answer: でんわこうかんしゅ
denwakoukanshya
電話交換手

35. therapist
Answer: りょうあほうし
ryouahoushi
療法士

36. tobacconist
Answer: たばこや
tabakoya
たばこ屋

37. tourist guide
Answer: かんこうしゃ
kankoushya
観光者

38. travel agent
Answer: りょこうあんないぎょうしゃ
ryokouannaigyoushya
旅行案内業者

39. truck driver
Answer: トラックうんてんしゅ
torakkuuntenshya
トラック運転手

40. undertaker
Answer: そうぎや
sougiya
葬儀屋 

41. veterinarian
Answer: じゅうい
juui
獣医

42. waitress
Answer: きょうじし
kyoujishi
給仕人

43. welder
Answer: ようせつこう
yousetsukou
溶接工

44. window cleaner
Answer: まどふき
madofuki
窓ふき

  Try the Quiz :     Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game : OCCUPATIONS and PROFESSIONS 4


Contact Info © 1999-2022 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-