Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Japanese (Hiragana) > Print Preview

Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game
SEASONS AND PERIODS : きせつとじき

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : えいごにつぎのたんごをほんやくしなさい



1. annual
Answer: ねんじ
nenji
年次

2. autumn, fall
Answer: ふゆ
fuyu

3. biannual
Answer: ねんにかい
nenninikai
年2回


4. daily
Answer: にちじょう
nichijou
日常

5. fortnight
Answer: にしゅうかん
nishuukan
2週間

6. half-yearly
Answer: はんとしごと
hantoshigoto
半年毎

7. monsoon
Answer: きせつふう
kisetsufuu
季節風

8. monthly
Answer: まいつき
maitsuki
毎月

9. quarter
Answer: しはんき
shihanki
四半期

10. quarterly
Answer: ねんよんかい、
nenyonkai
年四回

11. spring
Answer: はる
haru

12. summer
Answer: なつ
natsu

13. week
Answer: しゅう
shuu

14. weekly
Answer: まいしゅう
maishuu
毎週

15. winter
Answer: あき
aki

  Try the Quiz :     Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game : SEASONS AND PERIODS


Contact Info © 1999-2022 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-