Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Japanese (Hiragana) > Print Preview

Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game
WEATHER 2 : きしょう 2

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : えいごにつぎのたんごをほんやくしなさい



1. below zero
Answer: れいか
reika
零下

2. blizzard
Answer: おおふぶき、ぼうふうつう
aozora
大吹雪, 暴風雪 

3. clear
Answer: あおぞら
aozora
晴れ


4. cloud
Answer: くも
kumo

5. cool
Answer: そうりょう
souryou
爽涼

6. deluge
Answer: だいこうずい、はんらん
daikousui,hanran
大洪水, 氾濫 

7. dew
Answer: つゆ
tsuyu
露 

8. downpour
Answer: どしゃぶり
doshaburi
土砂降り

9. drizzle
Answer: さいう、きりさめ
saiu,kirisame
細雨, 霧雨, こぬか雨.

10. drought
Answer: ひでり
hideri
日照り

11. dry
Answer: かんせい、かりほす
kansei,karihosu
乾性、刈り干す

12. fog
Answer: きりかぶ
kiri

13. freezing
Answer: ひょうてん
hyouten
氷点

14. hailstorm
Answer: こうひょう
kouhyou
降雹

15. hurricane
Answer: ぐふう
gufuu,harikeen
虞風、
ハリケーン 

16. muggy
Answer: むしあつい
mushiatsui
蒸し暑い

17. rain
Answer: あめ
ame
雨、

18. rainbow
Answer: にじ
niji

19. rainy season
Answer: うき
uki
雨季

20. snowstorm
Answer: ふぶき
fubuki
吹雪

21. storm
Answer: あらし
arashi

22. tempest
Answer: おおあらし、ぼうふうつう
ooarashi,boufutduu
大あらし, 暴風雨 

23. thunderstorm
Answer: らいう
raiu
雷雨

24. tornado
Answer: だいりゅう
dairyuu,toruneedo
大竜 
トルネード,

25. typhoon
Answer: たいふう
taifuu
台風

26. warm
Answer: あたたかい
atatakai
暖かい

27. weather forecast
Answer: てんきよほう
tenkiyohou
天気予報

28. wet
Answer: てきじゅん
tekijun
適潤 

29. whirlwind
Answer: せんぷう
senpuu
旋風, 

30. wind
Answer: かぜ
kaze

  Try the Quiz :     Japanese (Hiragana) Vocabulary Word List and Game : WEATHER 2


Contact Info © 1999-2022 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-