Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Japanese (Kanji) > Print Preview

Japanese (Kanji) Vocabulary Word List and Game
NATURAL DISASTERS : 天災

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : 英語に次の単語を翻訳しなさい



1. blizzard
Answer: 大吹雪, 暴風雪
oofubuki,boufusetsu
おおふぶき、ぼうふうせつ

2. cyclone
Answer: 低気圧.
teikiatsu,saikuron
ていきあつ
サイクロン,

3. deluge
Answer: 大洪水, 氾濫
daikouzui,hanran
だいこうずい、はんらん


4. drought
Answer: 日照り
hideri
ひでり

5. earthquake
Answer: 地震
jisjin
じしん

6. famine
Answer: 飢饉
kikin
ききん

7. flood
Answer: 洪水
kouzui
こうずい

8. hailstorm
Answer: 降雹
kouhyou
こうひょう

9. hurricane
Answer: 颶風
gufuu
ぐふう

10. snowstorm
Answer: 吹雪
fubuki
ふぶき

11. storm
Answer: 嵐、暴風
boufuu
ぼうふう

12. tempest
Answer: 大あらし, 暴風雨
ooarashi,boufuu
おおあらし、ぼうふうう

13. tornado
Answer: 颶風、暴風雨
gufuu,boufuu
ぐふう、ぼうふうう

14. typhoon
Answer: 台風
taifuu
たいふう

15. volcanic erruption
Answer: 噴火
funka
ふんか

16. whirlpool
Answer: 渦巻き
uzumaki
うずまき

17. whirlwind
Answer: 旋風 
senpuu
せんぷう

  Try the Quiz :     Japanese (Kanji) Vocabulary Word List and Game : NATURAL DISASTERS


Contact Info © 1999-2021 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-