Syvum Home Page

Home > Learn > Vocabulary > Portuguese > Print Preview

Portuguese Vocabulary Word List and Game
OCCUPATIONS and PROFESSIONS 4 : OCUPAÇÕES E PROFISSÕES 4

Formats Word List Worksheet / Test Paper Quiz Reverse Quiz Quiz Reverse Quiz Review

Hide all answers   View all answers   Print   Try the Quiz

Quiz : Translate the following word(s) from English
Quiz : Traduza as seguinte(s) palavra(s) em português.



1. bank teller
Answer: caixa de banco

2. bell boy
Answer: atendente de hotel, mensageiro

3. bibliographer
Answer: bibliógrafo


4. clown
Answer: palhaço

5. cowboy
Answer: vaqueiro

6. decorator
Answer: decorador

7. dressmaker
Answer: costureira

8. film director
Answer: diretor de cinema

9. florist
Answer: florista

10. forest ranger
Answer: guarda florestal

11. fortuneteller
Answer: adivinho

12. garbage collector, dustman
Answer: lixeiro

13. historian
Answer: historiador

14. housewife
Answer: dona de casa

15. hunter
Answer: caçador

16. lawyer, barrister,counselor
Answer: jurista

17. librarian
Answer: bibliotecário

18. masseur
Answer: massagista

19. meteorologist
Answer: meteorologista

20. miner
Answer: mineiro

21. model
Answer: modelo

22. nanny, nursemaid
Answer: babá

23. nun
Answer: freira

24. pathologist
Answer: patologista

25. peasant
Answer: camponês

26. philosopher
Answer: filósofo

27. physicist
Answer: físico

28. policewoman
Answer: policial feminino

29. psychologist
Answer: psicólogo

30. radiologist
Answer: radiologista

31. reporter
Answer: repórter

32. social worker
Answer: assistente social

33. sports instructor
Answer: técnico esportivo

34. state agent
Answer: agente imobiliário

35. stewardess
Answer: comissária de bordo

36. system analyst
Answer: analista de sistemas

37. tax inspector
Answer: fiscal da receita

38. technician
Answer: técnico

39. telepathist
Answer: telepata

40. telephone operator, telephonist
Answer: telefonista

41. therapist
Answer: terapeuta

42. tobacconist
Answer: vendedor de tabaco

43. tourist guide
Answer: guia turístico

44. travel agent
Answer: agente de viagens

45. truck driver
Answer: caminhoneiro

46. undertaker
Answer: agente funerário

47. veterinarian
Answer: veterinário

48. waitress
Answer: garçonete

49. welder
Answer: soldador

50. window cleaner
Answer: lavador de janelas

  Try the Quiz :     Portuguese Vocabulary Word List and Game : OCCUPATIONS and PROFESSIONS 4


Contact Info © 1999-2022 Syvum Technologies Inc. Privacy Policy Disclaimer and Copyright
Previous
-
Next
-